Podcast 10 – Hoe oud je ook bent, er is altijd tijd

by Your Journey

Op de bank met Lisa

Over een onverwacht en inspirerend tussenjaar

In deze aflevering zit Joyce op de bank met Lisa. Ze sprak Lisa over haar onverwachte tussenjaar. Ben jij benieuwd hoe Lisa dat heeft aangepakt? En welke keuzes ze uiteindelijk heeft gemaakt? Ga er dan lekker voor zitten en luister naar Lisa haar verhaal!

De kunstacademie

Het was eigenlijk de bedoeling om naar school te gaan. Lisa wilde naar de kunstacademie maar werd helaas niet aangenomen. Door de hoge eisen werd Lisa geforceerd om een tussenjaar te nemen. Een tussenjaar is natuurlijk hartstikke leuk als je dat graag wilt en er zin in hebt. Maar wat als je geen keuze hebt? Is het dan nog steeds even leuk? Voordelen zijn er altijd, zegt Lisa. Iets langer kunnen slapen is er eentje. Geen school betekent lekker uitslapen, heerlijk! Tijd voor jezelf nemen is ook heel belangrijk. Door dit tussenjaar is ze er bijvoorbeeld achter gekomen dat ze haar creativiteit heel belangrijk en leuk vindt. 

Deze realisatie zorgde er uiteindelijk voor dat Lisa zich aanmeldde bij de Pabo. Daar kan ze haar creativiteit weer op een hele andere manier kwijt. Geen kunstenaar meer, maar een juf voor de klas. Later wilt ze de kinderen vrij laten en hun creativiteit laten spreken. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een tussenjaar. Lisa vertelt Joyce dat ze haar vrienden bijvoorbeeld veel minder ziet. Dat klinkt misschien raar, want je hebt toch zoveel tijd nu? Lisa is gaan werken in de horeca, dat betekent dat ze op andere tijden werkt dan haar vrienden. Jammer!

Verschillende opties

Reizen is natuurlijk ook nog altijd een optie in je tussenjaar. Voor Lisa was die beslissing snel gemaakt. Bij haar was het meer een financiële kwestie en daarom sloot ze dat uit. Ze legt haar focus bij het sparen voor onder andere haar opleiding. Wat veel mensen niet weten is dat sommige opleidingen in september beginnen. Dan heb je dus eigenlijk een half tussenjaar. De Pabo biedt dat ook aan. Daardoor kan Lisa als alles goed gaat al snel beginnen met haar opleiding. Studeren kan altijd, volgens Lisa. Hoe oud je ook bent, je kan het altijd nog doen. 

Over het algemeen is Lisa erg tevreden over haar half tussenjaar. Het is voorbij gevlogen en ze heeft er ook nog eens veel van geleerd. Een tip: maak een plan. Focus je op wat je allemaal kan doen. Ook al gaat er iets mis, er gaat altijd een andere deur voor je open. En zo is het!

Moral of the story: Weet en leer wat goed voor jou is en wees niet bang om keuzes te maken waarmee jij gelukkig wordt. Hopelijk heb jij wat aan deze podcast en kun je werken met de tips!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Lisa’   

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *