st (4)

Social media detox dag 1

Het eerste wat ik normaal gesproken doe als ik wakker word, nadat ik mijn wekker heb uitgezet, is mijn Whatsapp berichtjes lezen. Maar niet vandaag, het is namelijk 1 december, de eerste dag van mijn social media detox!

Verwijderen
Gisteravond heb ik diverse apps verwijderd, waaronder Instagram, Facebook en LinkedIn. Whatsapp heb ik naar het laatste scherm verplaatst. Vooral de groepsapps vallen onder social media en ik zit er in een aantal. Mijn profielfoto heb ik verruild voor een waarin ik duidelijk maak dat ik alleen telefonisch en via email bereikbaar ben. Ik zet het ook in mijn status en kondig het voor de zekerheid ook nog maar even aan op de diverse kanalen. Ik heb geen idee of en hoe mensen hebben gereageerd op mijn berichtje. Stiekem ben ik er wel benieuwd naar merk ik naar maar dat is pech, ik zal het voorlopig niet weten.

Met mijn team heb ik afgesproken dat ik elke dag alleen rond lunchtijd mijn Whatsapp zal checken, om het niet helemaal onwerkbaar te maken voor ons allemaal.

Goedemorgen
Al vrij snel loop ik tegen de eerste uitdaging aan, ik wens mijn gezin namelijk regelmatig goedemorgen via Whatsapp. Zowel mijn zoon als dochter wonen niet meer thuis dus berichtjes via Whatsapp zijn een fijne manier om contact te houden. Wanneer ik zakelijk op reis ben, gaan dit soort berichtjes uiteraard ook naar mijn man. Ik ben momenteel op reis dus het voelt een beetje kaal. Voordat ik onder de douche stap, wens ik mezelf dan maar een goedemorgen in de badkamerspiegel.

Ik heb trouwens niet de makkelijkste dag gekozen om te starten met mijn detox, ik bevind me vandaag namelijk met name op vliegvelden. Wat gelijk staat aan veel wachten en dus tijd om te doden. Ik heb geen boek om te lezen mee dus ben benieuwd of ik de verleiding zal kunnen weerstaan.

Vliegen
Aangekomen op Malta airport, krijg ik een lief berichtje via iMessage van mijn man. We hebben besloten dat dit kanaal niet meetelt want het staat gelijk aan sms’en. Blijkbaar mist hij onze gewoonte ook. Wel goed dat ik daarover niets heb gecommuniceerd naar anderen want voor ik het weet wordt dat de vervanger van Whatsapp.

Ik verdrijf de tijd met mensen kijken en het schrijven van deze blog. Voordat ik het vliegtuig in stap, is het lunchtijd en check ik mijn Whatsapp. Een van de berichtjes is van een van mijn collega’s met de vraag of ik de Insta story van een student die ik heb begeleid, heb gelezen! Natuurlijk heb ik geen idee waar ze op doelt want ik heb Instagram van mijn telefoon verwijderd.

In haar volgende berichtje staat “O nee, natuurlijk niet, je bent al met je social media detox begonnen!”. Het volgende berichtje is een screen shot van de bewuste post waarin hij aangeeft dat hij heeft besloten met me mee te doen omdat ik hem heb geïnspireerd. Hoe leuk! Mooie motivatie ook te weten dat ik het niet alleen doe! Op naar Barcelona waar ik een tussenstop heb van 2,5 uur… eens kijken hoe het me de rest van de dag vergaat! So far so good….!

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!