st (23)

Op jezelf wonen

Eindelijk is het zover, ik ga binnenkort op mezelf wonen!

Voorbereiding
De afgelopen dagen ben ik alleen maar op de website van Ikea aan het kijken, ideeën opdoen op Pinterest, weer terug naar de website van Ikea, tussendoor contact met de vrouw van mijn vader via WhatsApp over de indeling. Zo makkelijk is het nog niet, maar in het inrichten heb ik heel veel zin.

Mama belde al op “was het maar winter, dan had ik kunnen komen helpen!” zei ze. Ze kan namelijk alleen in de winter vakantie nemen. Het minder handige deel als je als enige van haar kinderen in het buitenland woont.

Maar hoe meer ik het erover heb, hoe ‘enger’ het lijkt.. Ik ben opgegroeid in een gezin van 6. Als mijn ouders, broers en zus niet thuis waren, waren er vrienden over of was ik bij vrienden. Hetzelfde gold voor de rest van mijn broers en zus, er waren altijd mensen in en om het huis. Mijn ouders gaan scheiden en het gaat door, altijd mensen in en om het huis en als ik terugdenk, zijn er maar weinig momenten geweest dat ik écht alleen was.

Nooit alleen
Tijdens mijn studie ga ik naar Spanje, en woon ik de eerste 2 keer dat ik daar naartoe ga samen met 5 andere huisgenoten. Daarna ga ik stagelopen in Spanje, weer woon ik samen met 2 andere huisgenoten. Verhuizen naar Spanje, weer huisgenoten, altijd mensen waar ik direct mee kan communiceren.

Maar dit heb je natuurlijk niet als je op jezelf gaat wonen. De meeste jongvolwassenen in Spanje krijgen de kans niet om volledig op zichzelf te gaan wonen. Degene die wel de kans kregen, geven aan “als je in je eentje gaat wonen, kom je jezelf pas echt tegen”. En die sociale contacten dan? Met dat in gedachten snap ik dat alleenstaande vrouwen zonder kinderen zich omringen met 143 katten. Nee, dit zou ik dus nooit kunnen, maar misschien een klein hondje wel..

Nu het zomer is, ga ik naar mijn werk, daarna soms naar huis om te eten en daarna weer naar de stad of het strand, vervolgens in de avond nog drankjes doen. Dus dit overleef ik nog wel, maar in de winter dan? En als het regent en heel Spanje als het ware ‘stopt met leven’.

Nee Jack, jij wilde dit.

Waarom dan wel
Waar ik het meest naar uitkijk? Een huis inrichten hoe ik het wil, spullen kopen die ik leuk vind, naar het toilet gaan met de deur open, niet gelijk je bord afwassen, boeken lezen, een hele dag thuis kunnen zijn zonder dat iemand tegen je zegt “gaan we uit?”, m’n beste vriendinnetje die zo vaak als ze wil kan komen, etc.

Of ik het zal gaan overleven? Zeker wel! Na een tijdje zal ik waarschijnlijk niets anders meer willen.

Heb jij nog advies over alleen wonen, leave it in the comments!

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!