st (6)

Social media detox

Ik zit in de trein als ik op NU.nl een artikel lees van een journaliste die bij wijze van experiment een maand een social media detox heeft gedaan. Ik ben getriggerd en kijk na het lezen van het artikel op van mijn mobiel. Waar ik kijk zie ik mensen ondergedompeld in een parallelle wereld, de virtuele wereld. Ik vraag me af hoe dit fenomeen geleidelijk ook mij steeds meer in haar greep heeft gekregen.

Detoxen?
Hoe zou het zijn om net als de journaliste ook een maand te detoxen van social media? Het klinkt aanlokkelijk en moeilijk tegelijk, genoeg reden om ervoor te gaan. Meteen buitelt de ene vraag na de andere over elkaar heen in mijn hoofd. Want wat valt eigenlijk precies onder social media? Zijn dat naast het bekende rijtje Instagram, Facebook, LinkedIn bijvoorbeeld ook Whatsapp, nieuwsapps, spelletjes apps, gezondheidsapps en de app voor het weer?

Ik merk dat verder onderzoek nodig is en besluit de hulp van mijn team in de schakelen. In ons virtuele meeting point Basecamp (shoot valt dat systeem er ook onder?) zet ik het als te bespreken punt op de agenda. Dit kon zomaar eens een gezamenlijk experiment worden. Zij gaan er misschien wel heel erg last van krijgen dat ik minder makkelijk en snel te bereiken ben. Nou ja gelukkig kunnen ze me wel bellen en hun frustratie kunnen zij weer mooi in een blog verwoorden. Over blogs gesproken, ik weet nu al dat ik over mijn ervaring met het detoxen zal gaan schrijven. Deze post ik normaal gesproken ook altijd op social media.

Ik kan dit!
Gelukkig heb ik op mijn website de mogelijkheid om in te schrijven, zodat lezers als eerste een persoonlijk berichtje krijgen als ik weer een nieuwe blog heb geschreven. Dus mocht je er geen een willen missen in december (of daarna!) ga dan even naar mijn website en laat je mailadres achter.

Om het zakelijk een beetje te kunnen voorbereiden, besluit ik de uitdaging op 1 december aan te gaan. Tijdens de feestmaand geen social media, het klinkt een beetje als kerst zonder kerstboom of oud en nieuw zonder oliebollen. Maar ja wie A zegt moet ook B zeggen, om mijn voornemen dus kracht bij te zetten, verwijder ik meteen de eerste app. Ik kan dit!

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll naar boven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!