st (15)

Van criminologie naar Chocolate & Diamonds

“Ik ben Catharina, 22 jaar, geboren in Amsterdam maar woon in Haarlem.”

“In mijn vrije tijd ben ik graag omringd door mijn vrienden en familie, de mensen die het dichts bij mij staan. Lekker ergens eten, ouderwetse slaapfeestjes, stappen en weekendjes weg. Een moment waar ik echt geluksvlinders van krijg? Een heerlijke zomeravond met een roseetje aan het water met vrienden.

Ik ben een enorm sociaal dier en maak heel makkelijk vrienden. Aan mijn vriendschappen hecht ik dan ook ontzettend veel waarde. Dit heb ik altijd van huis uit meegekregen. Ik lijk ontzettend veel op allebei mijn ouders, een echte mix. Mijn charmes en looks, het hebben van goede vriendschappen, dat heb ik van mijn moeder. Mijn social skills van m’n vader en de grapjes van mijn oma.

Het gaat mij ook makkelijk af om contact te maken omdat ik in een hele grote familie ben opgegroeid. Een heerlijke, liefhebbende, heksenketel. Wij proberen elkaar minimaal 1 keer per maand te zien. Mocht dat echt niet lukken, hebben we onze groepschat om op terug te vallen waar we alles met elkaar in delen. Foto’s, filmpjes, de dagelijkse dingen. Zo blijf je op de hoogte van elkaars leven en blijf je de verbinding voelen, ook al kan je elkaar fysiek niet even snel zien.

Familie
Ik heb een hele lieve broer, Sebas. Hij is dertig. Ondanks het leeftijdsverschil kunnen we het zo ontzettend goed met elkaar vinden, wij kunnen het over alles hebben. Onze dromen, de toekomst. Hoe we de minder leuke dingen en ervaringen naar iets positiefs kunnen omzetten.

Ik kom uit een gezin waar beide ouders fulltime werkte. Mijn vader heeft jarenlang als automonteur gewerkt bij een Jaguar garage in Bloemendaal, ik weet nog heel goed dat als wij op bezoek kwamen ik het altijd heel leuk en stoer vond om in de auto’s te gaan zitten en net alsof te doen. Hij moest helaas vanwege een vervelende ziekte zijn hobby/ werk achter zich laten. Nu een aantal jaren verder klust hij af en toe nog wat bij in een garage bij hem in de buurt.

Mijn moeder is een onwijze powervrouw. Ooit begonnen als inkoopster en toen doorgegroeid naar de directie van verschillende grote bedrijven, tot nu mede aandeelhouder van een grote cosmetica fabriek. Ze is na al die jaren nog steeds op zoek naar uitdagingen en neemt daarom ook ieder project met evenveel passie aan. Ze is altijd bereikbaar en ondanks haar veeleisende carrière staat ze altijd klaar voor zowel haar vrienden als haar gezin.

Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld. Een echte doorzetter die er alles aan doet om haar dromen te verwezenlijken. Vanaf jonge leeftijd ben ik al aan het werk. Ik wilde leuke dingen doen in mijn vrije tijd en daarvoor moest ik ook geld hebben. Ik ben ooit begonnen in de horeca bij een klein restaurant aan het station in Overveen.

Op deze plek kwam ik erachter dat ik het heel leuk vond om altijd mensen om mij heen te hebben en om in een team te werken. Ik heb hier geleerd om in mijn hoofd stappen te maken zodat je nooit achter de feiten aanloopt. Op deze plek heb ik tot op heden het ontzettend naar mijn zin gehad.

Stage in de racerij
Tussentijds heb ik ooit een onwijs gave stage mogen lopen in de racerij, een plek waar ik, buiten de Formule 1 op televisie kijken, niet erg mee bekend was. Hier werkte ik als hostess en deed ik een aantal activiteiten waarbij ik contact hield met de relaties. Het leukste van deze stage waren de dagen op het circuit. We zijn naar verschillende circuits geweest in Nederland en er was altijd wel een plekje over voor mij om een rondje mee te rijden op het circuit.

Het is wel echt ‘a man’s world’, maar dat had ook wel wat. Het was voornamelijk heel inspirerend om te zien wat voor beroepen de relaties hadden en hoe zij hun uitlaatklep hadden gevonden in het racen.

Doorstuderen
Na mijn studie IVS wilde ik iets heel anders doen. Ik dacht eraan om criminologie te studeren, omdat het mij interessant leek hoe de gedachten zijn van mensen nadat zij een misdaad hebben gepleegd. Hup, spullen gepakt en naar Rotterdam verhuisd.. Eenmaal daar bleek dat de studie niks voor mij was.

Ik had het ook kunnen weten… tijdens mijn toelatingsgesprek vroeg degene die de interviews afnam zich af waarom ik niks in de sales ging doen. Hij vond dat door mijn manier van praten een communicatie opleiding veel beter bij mij zou passen.

Om ondertussen toch een leuke ervaring op te doen in een nieuwe stad, ben ik begonnen bij Hotel New York. Hier was ik werkzaam als medewerker bediening. Ik ben hier gaan werken omdat je onderdeel bent van een groot team en omdat de uren flexibel waren. Onwijs veel geleerd en heel veel leuke vrienden gemaakt maar het was toch niet genoeg voor mij.

Chocoladewinkel??
In het begin van 2018  kreeg ik een telefoontje van mijn moeder: ‘Lijkt het je misschien leuk om een chocoladewinkeltje in Zandvoort over te nemen?’. Het was niet iets waar ik zelf over na had gedacht. Past dat wel bij mij? Iemand die zo gewend is om altijd omringd te zijn door mensen?

Na lang nadenken en veel gesprekken kwamen we tot de conclusie dat het een onwijs leuke kans was voor mij. Een jonge meid met haar eigen winkel? Wie wil dat nou niet? 2 maanden later werd ik de trotse eigenaar van Chocolate & Diamonds. Een bonbonwinkel die ook sieraden en diamanten ringen verkoopt. Een heel gek doch succesvolle formule. Ik bedoel.. wie houdt er nou niet van chocolade en diamanten?

Nu zijn we al een aantal maanden in the running en ik sta er iedere dag weer met plezier. Het ontmoeten van vertegenwoordigers die allemaal goede ideeën hebben, de vaste klanten die elke week hun bestelling komen plaatsen en het onderzoek doen naar wat nou wel goed loopt en wat nou helemaal niet. Had ik dit verwacht 5 jaar geleden? Zeker niet.. ik had mezelf altijd gezien in een bedrijf met meerdere collega’s, maar goed.. wat niet is kan altijd nog komen!

Voor nu is het een leuke stap in mijn carrière en ook op persoonlijk gebied, je leert veel over verantwoordelijkheid en plannen.”

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!