Screenshot 2023-05-22 at 12.45.19

Avontuur vol uitdagingen

Voordat ik vertrok naar Málaga voor een stage hier, had ik dit natuurlijk tegen iedereen in mijn omgeving vertelt. Iedereen reageerde dan ook heel enthousiast en zeiden dat ze jaloers waren op de tijd die ik daar zou meemaken. Ik merkte dat zij vooral het beeld hadden van een ongelofelijk lange vakantie van 5 maanden met hele dagen in de zon, vrienden maken en geweldige dingen doen. Dit is zeker ook wel wat ik nu aan het doen ben hier, maar ik heb het gevoel dat niemand echt stil stond bij de dingen die je gaat meemaken die minder leuk zijn, ik zelf ook niet. Ik dacht wel dat het ‘’ff wennen’’ zou zijn, maar niet dat ik mezelf na een week al zo erg zou tegenkomen.

Ik ben nu 22 jaar oud en voor mij was dit de eerste keer dat ik echt voor mezelf moest zorgen. Denk hierbij aan eten koken, mijn was doen, letten op maandelijkse uitgaven etc. Ik merkte in het begin dat deze dingen echt veel ‘’mental space’’ opnamen en ben dan ook hier en daar de fout in gegaan. In de eerste paar dagen dat ik aankwam heb ik namelijk al mijn hele maandbudget zien verdwijnen
als sneeuw voor de zon. Dit was puur omdat ik domme keuzes maakte zoals veel uitgaan omdat ik zoveel mogelijk nieuwe mensen wilde leren kennen. Hierdoor kreeg ik erg veel stress en heb ik de eerste weken bijna niet geslapen. Daarnaast hielp het ook niet dat ik ontzettend veel last had van heimwee. Door het gemis van mijn familie en de structuur van mijn leventje in Nederland stond ik op
het punt om een vliegticket terug te boeken naar het ‘’oh zo mooie Brabant’’. Het gekke was dat ik aan de ene kant ook wel wilde blijven hier in Málaga omdat ik het gevoel van falen kreeg. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar oplossingen en heb ik contact gezocht met Marisa en Joyce. Door het met hen te bespreken zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing en lieten ze mij inzien dat het
normaal is om dit soort dingen mee te maken. Deze hele situatie is namelijk nieuw en fouten ga je maken, maar dat is prima. Deze ervaringen laten jou inzien hoe je bent als persoon, de goede kanten en de mindere kanten. Zo kun je namelijk verder ontwikkelen en nadenken over hoe je dit soort situaties de volgende keer beter kan aanpakken.

Hieronder ga ik jou wat tools geven die mij enorm hebben geholpen om te kunnen gaan met de struggles die je hier gaat meemaken. Want ik garandeer je dat die gaan komen en zeg je hierbij ook meteen dat je die niet wilt missen, omdat ze ongelooflijk waardevol zijn voor jouw ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat jouw mindset alle problemen die je ervaart kan verbeteren. Ik bedoel dan
niet per se de situatie of omstandigheden waar je je in bevindt, maar zeker wel het gevoel dat je bij die omstandigheden krijgt. Persoonlijk weet ik van mezelf dat als ik voor iets nieuws kom te staan en ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan, dat ik erg negatief ga denken, het liefst dan ook in doemscenario’s. Wat mij erg goed helpt op zo’n moment is even iets doen waarvan ik rustig word,
voor mij is dit sporten of even rustig een wandeling maken. Nadat ik dit heb gedaan merk ik dat ik het probleem op rationele wijze kan bekijken en de vraag die me dan verder helpt is: ‘’Wat kan IK doen om deze situatie te verbeteren?’’ Dit werkt het beste omdat je alleen kijkt naar wat jij zelf kan doen, alles wat buiten jouw invloed is moet je dan ook maar gewoon accepteren. Op deze manier
creëer rust voor jezelf en pak je de regie terug over iets waar jij alleen controle op kan hebben, en dat is jezelf.

Ten slotte heb ik moeten leren beseffen dat je er wel alleen voor staat, MAAR je het niet alleen hoeft te doen. Door mezelf open te stellen en met mensen te praten over ervaringen hier in Málaga ben ik in gaan zien dat ik niet de enige ben die voor problemen en uitdagingen komt te staan. Daardoor kon ik zelf alles op een rijtje zetten en kwam er de mogelijkheid om het probleem vanuit een ander
perspectief te kunnen bekijken. Vaak zijn mensen al door een soortgelijk iets gegaan als wat jij meemaakt op het moment dat je hier in Málaga zit. Praat erover en leer van elkaar. Je zult zien dat je niet de enige bent en dat je elkaar kunt helpen!

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!