st - 11

Een onverwachts weekendje op reis

Donderdag 1 juni
Elke vrijdag werk ik een dag op locatie om materiaal te schieten of om te werken. De laatste tijd ben ik niet echt op pad geweest buiten Málaga centrum. Dat miste ik. Natuurlijk wil ik graag veel zien van de omgeving in Málaga voordat ik naar huis ga. En helaas is dat over een maandje al. Ik hoorde van een vriendin dat Ronda een mooie plaats is om te bezoeken. Dus ik bedacht me ‘vanavond  om daar morgen heen te gaan. s’ Avonds zocht ik naar informatie over Ronda en populaire bezienswaardigheden op internet.
 
Vrijdag 2 juni
De wekker ging om half 9. Ik maakte mezelf klaar en kocht broodjes bij de supermarkt. Tas ingepakt, oortjes in en ik was er helemaal klaar voor! Ik voelde me weer als herboren. Na een lange tijd weer alleen een nieuw avontuur aan. Ik liep naar het busstation en ik kon gelijk na 5 minuten al in de bus, net op tijd dus! Ik kon alleen een heenticket krijgen en ik moest in Ronda weer een terugticket kopen. Toen ik in de bus stapte vertelde ze dat ik drie uur lang in de bus zou zitten. Ik dacht echt; nee, zo lang! Maar toch ging de tijd wel snel voorbij en de bustrip richting Ronda was prachtig door de bergen. Door het uitzicht heb ik mij zeker niet verveeld.Eindelijk aangekomen in het prachtige Ronda! Ik vroeg meteen naar de laatste bustijden. Weer kon ik geen kaartje kopen omdat je alleen met cash kon betalen en dat had ik niet bij me. Ik pin later wel, dacht ik toen. Ik liep gelijk naar de grootste bezienswaardigheid in Ronda, Puerto Nuevo. Vanaf daar ging ik mijn eigen weg. Het was echt super warm die dag, dus ik zocht vaak even de schaduw op om uit te rusten en af te koelen. Ik merkte dat ik het gemist had om alleen plaatsen te verkennen. Ik wilde ook graag meer reizen maar daarvoor wilde ik niet veel geld uitgeven.Ik lag in de schaduw op een bankje en plotseling kwam er een meisje naar me toe en vroeg of ik zin had om een biertje met haar te drinken. Ja tuurlijk ga ik mee! We hebben leuk gekletst. Ze kwam uit Duitsland en ze was hier tien dagen op vakantie. Ze had een auto gehuurd en daarmee ging ze op reis door Málaga. Onderweg naar Ronda had ze lifters meegenomen. Ze had met hen om vier uur afgesproken om de spullen uit de auto te halen. Ik vroeg aan haar of ik mee mocht rijden naar Marbella, waar ze op de parkeerplaats aan het strand zit. Tuurlijk mocht ik mee zei ze. Onderweg vertelde me ze dat ze graag dit weekend naar Tarifa wilde en ze vroeg of ik met haar mee ging. Doe eens gek dacht ik, en zei meteen; Ja, graag!Toen we eenmaal  waren aangekomen bij de parkeerplaats maakte ik kennis met een jongen die daar nu ongeveer 3 maanden woont in een camper. We hebben met z’n drieën gepicknickt op het strand en we bedachten ons om ‘s nachts naar Tarifa te rijden. In de camper konden we slapen. Toen we aankwamen in Tarifa, op een parkeerplaats aan het strand, gingen we gelijk het strand op. Uiteindelijk hebben we zelfs op het strand geslapen, onder de prachtige sterrenhemel! Het leek wel een droom, ik kon het bijna allemaal niet geloven.

 

Zaterdag 3 juni
Wakker worden op het prachtige strand in Tarifa! Het was echt een prachtige dag. Het zonnetje scheen met een lekker windje erbij. Heerlijk slapen, zwemmen en een boekje lezen op het strand. Even tot rust komen. Ook had ik geen internet dus ik kon niet gestoord worden door social media. Er waren die dag veel kitesurfers wat echt leuk was om te zien, allerlei gekleurde vliegers in de lucht. Ik heb een moddermasker genomen uit de natuur omdat er op het strand een speciale plek was waar je die klei kon vinden.Aan het strand waren hippietenten met cocktailbars, harde muziek en heel veel surfers! Zo gaaf die sfeer. ‘s Avonds zijn we naar het stadje geweest waar ook echt alleen maar vrolijke en mooie mensen te zien waren. We hebben in de stad een cocktail gedronken en daarna zijn we weer naar de parkeerplaats gegaan. Slapen in de camper!

Zondag 4 juni
In de ochtend deden we rustig aan. Uitslapen, een ochtendwandeling op het strand en ontbijten. Begin vande middag gingen we terug naar Marbella met de camper. Ze hebben me op het busstation in Marbella afgezet. Vanuit daar ben ik naar Málaga gegaan.Het grappige is dat ik twee keer de kans heb gehad om een treinkaartje te kopen vanuit Ronda naar Málaga en toch liet het universum mij dat niet toe omdat er iets veel mooiers voor in de plaats kwam. En je denkt ook vast hoe kwam Lotte aan haar spullen? Ze waren zo lief dat ze me warme kleding, eten, drinken, bikini en tandenborstel gaven! Wat bestaan er toch goede mensen op deze wereld.

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!