3K7A8931

Van verwachting naar realiteit

Als kind kon ik nooit wachten op de meivakantie, dit was altijd de tijd dat ik met mijn gezin op vakantie ging naar Spanje, het zuiden in specifiek. Ik vond het heerlijk om daar naar het strand te gaan, of met mijn broer de gekste trucjes in het zwembad van het hotel proberen te doen. Door onder andere deze vakanties is dan ook mijn passie om te reizen ontstaan. Momenteel ben ik een student International Business, het is daarom ook geen verrassing dat ik niet kon wachten om mijn stages en minor in het buitenland te doen. Voor mijn minor besloot ik terug te gaan naar het vertrouwde Spanje. Over Madrid en de studiemogelijkheden die het met zich mee bracht gingen veel positieve verhalen rond, zonder twijfel besloot ik daarom daarheen te gaan. Dit liep uiteindelijk alleen net wat anders dan verwacht.

Tegenslagen

Ik was super enthousiast om eindelijk naar Madrid te gaan samen met 3 andere klasgenoten, die al gauw mijn vriendinnen werden. We woonden met z’n vieren in een appartement in een studentengebouw midden in het centrum. Elk weekend werden er huisfeestjes gegeven en kwam iedereen die in het gebouw woonden samen, het was dus erg makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en om eventueel vrienden te maken. Al was dit helaas niet helemaal de bedoeling, aangezien we midden in de corona pandemie zaten en er dus elk weekend politie voor de deur stond om bekeuringen uit de delen. Al gauw merkte ik dat mijn verwachtingen van het leven in Madrid anders waren dan de realiteit. Ik was elke dag druk met schoolwerk en had weinig tijd om frisse lucht te krijgen, aangezien het appartement waar ik in woonde geen ramen had. Verder woonde ik midden in de stad en was het lastig om een rustige buitenplek te vinden om aan mijn school te werken of om gewoon even tijd voor mezelf te nemen. Ik voelde dat dit dan ook mijn fysieke en mentale gezondheid aan het aanpassen was. Ik wilde hier daarom eigenlijk niet langer blijven wonen.

Doen wat goed voelt

Tijd voor verandering, is wat er door mijn hoofd heen ging. Ik besloot aan mezelf te denken en naar oplossingen te zoeken. Mijn avontuur in Spanje wilde ik graag afmaken, aangezien ik daar al zo lang naar toe had geleefd. Daarom besloot ik terug te gaan naar de plek die vroeger al mijn hart had gestolen, Málaga. Een van mijn huisgenoten had dezelfde ervaring in Madrid als ik, daarom besloten wij samen te gaan. Na dit besluit gemaakt te hebben, zijn wij alles zo snel mogelijk gaan regelen; onze school mailen dat we de lessen voortaan online zouden volgen, een nieuw appartement vinden, een auto huren om al onze spullen mee te kunnen nemen naar Málaga en twee studenten vinden om ons contract van het appartement in Madrid over te nemen. Tot onze verbazing heeft dit ons minder dan een week tijd gekost. Eenmaal aangekomen in het prachtige Málaga, waar zowel stad, strand en bergen te vinden zijn, keken wij elkaar aan en zeiden we; ‘Dit voelt als thuis!’.

De juiste keuze

Inmiddels is het nu bijna een jaar verder en heb ik na een half jaar weer thuis te hebben gewoond in Nederland, besloten om definitief naar Málaga te verhuizen en de rest van mijn studie hier af te maken. Het voelt nog steeds net zo vertrouwd als het moment dat ik hier aankwam, ik kan daarom ook met volle zekerheid zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Lees vergelijkbare blogs

Zelf keuzes maken

In deze bizarre tijden lijkt het soms alsof de wereld stilstaat. Deels is dat natuurlijk ook zo want er gaat van alles niet door. Uit eten, naar de sportschool, naar de bieb om te studeren… Alles wat we altijd zo

Lees meer >

Allergisch voor plannen

Plannen en organiseren. Een onmisbare vaardigheid, maar waarschijnlijk hetgeen waar ik (naast gluten en muggen) het meest allergisch voor ben! Als iemand mij vraagt een planning te maken, geeft mijn lichaam direct een alarmsignaal af waarbij mijn hart sneller gaat

Lees meer >

Impressed

Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer

Lees meer >

Share this post

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll to Top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ‘stay tuned’!