IKI

by Your Journey

IKI

Vandaag is weer zo’n dag waarop ik op de een één of andere reden sentimenteler, rustiger en alerter ben op de dingen die om mij heen gebeuren. Het kan zijn omdat het simpelweg bijna “that time of the month” is of omdat ik aan een goed boek ben begonnen van Mery Turiel, het heet ‘IKI’. Zij schrijft over dingen die haar gelukkig maken, waar ze van heeft geleerd en waar ze nog steeds van leert. Haar kijk op het leven en hetgeen wat hier in Spanje nog heel erg speelt, het machismo gedrag.

Nuchtere Hollander

Van het machismo gedrag merk ik hier zelf ook veel, maar ervaar het helemaal anders. Zo ben ik een nuchtere Hollander, heb ik mijn eigen appartement, mijn eigen geld en scooter. 

Tegelijkertijd ga ik ‘s avonds wel vaak op de scooter naar de stad zodat ik op mijn tijd naar huis kan, in plaats van dat ik een taxi hoef te pakken. 

Bij sommige vrienden heeft het onwijs lang geduurd voordat ze accepteerde dat ik ze trakteerde op een biertje. De eerste keer kreeg ik de reactie  “Waar ik vandaan kom zouden mijn vrienden dit eens moeten horen..” of “Jij bent de eerste vrouw van wie ik dit accepteer”. Tegenwoordig krijg ik dan ook wel eens een opmerking van “oh nee, want jij bent die independent woman”, met een grote glimlach zeg ik dan ook “Ja”.

Eindpresentaties

Vanochtend hadden we de eindpresentaties van de Málaga Business Bootcamp van Rijn IJssel. Ik zag er niet tegenop, maar na vier jaar ken ik het rondje wel.
Het kwam daarom ook niet uit de lucht vallen dat Joost aan mij vroeg “Je hebt er niet zo’n zin in he..?”, hij wist dondersgoed dat ik liever op kantoor bleef. 

Op het moment dat er zoveel projecten lopen en jij en je collega’s daar ook nog bij bedenken dat het een goed plan is om de website weer eens volledig om te gooien, met alle bijbehorende nieuwe pagina’s, foto’s, teksten, opt-ins en mails, komt het ‘naar presentaties luisteren’ voor mij op de tweede plek.

Echter toen ik aankwam, alle studenten nerveus nog hun teksten uit hun hoofd aan het leren waren en de ondernemers rustig aan binnen kwamen druppelen, kreeg ik er toch weer zin in.

Vertrekken

Dit keer waren het eerstejaars studenten van de opleiding International Business & Marketing, hun studie is volledig in het Engels, goed te vergelijken met de opleiding die ik heb gedaan.

Inhoudelijk waren de presentaties sterk, was eenieders Engels onwijs verbeterd doordat ze constant in het Engels moesten communiceren en waren ze verantwoordelijker geworden. Op het moment dat je ze dan na de presentaties weer ziet vertrekken, is het toch jammer dat ze alweer weggaan..

Door het lezen van het boek, is dit een van de momenten waar ik van leer en stil sta bij het werk dat ik doe en dat ik dat oprecht leuk vind. Er is genoeg ruimte voor groei, vrijheid en je mening telt.

Bedankt Joyce en Joost.

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *