Waarom Your Journey

by Your Journey

Waarom zijn wij een online platform begonnen?

Uit onderzoek dat we hebben gedaan, is gebleken dat ondanks dat scholen hun best doen om studenten te helpen bij hun toekomstplannen, de juiste begeleiding soms toch nog ontbreekt. Door grote klassen en hoge werkdruk is er vaak gewoonweg te weinig ruimte voor persoonlijke aandacht.

Jouw keuzes

Natuurlijk is het jouw leven, jij moet je keuzes zelf maken, niemand kan dat voor jou bepalen. Toch ervaar je soms misschien druk, vanuit je ouders of vanuit een andere hoek en kies je misschien voor vervolgstappen die van je verwacht worden. Deze druk kan zelf zo heftig voelen dat het je stress oplevert. 

Het is niet voor iedereen even makkelijk om met stress om te gaan. Zo reageren sommige mensen letterlijk met geweld om zich te kunnen uiten en heb je mensen die bijvoorbeeld heel veel of helemaal niks gaan eten.

Reizen, werken, studeren?

Wat de laatste jaren ook opvalt is dat backpacken helemaal een ding is geworden. Of naar een ander land reizen om daar de taal te leren. Eigenlijk een ervaring die iedereen een keer meegemaakt moet hebben. Want geloof ons; Engels leer je niet echt spreken in Nederland. Ga twee maanden naar bijvoorbeeld Engeland of Amerika en ‘goodbye Dutch language’. Nu zit Engels al in ons systeem, we groeien ermee op, maar bijvoorbeeld de Spaanse taal beheers je niet volledig na twee maanden. Des te meer reden om langer van huis weg te gaan, haha.

Naast reizen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan werken. Als student wil je namelijk ook uit eten, stappen, shoppen, op vakantie en misschien al op jezelf wonen. En nee, helaas gaat dit niet zo makkelijk als je fulltime op school zit en jij je daarbuiten nog een slag in de rondte moet werken. Tijdens de zomervakantie is hier gelukkig genoeg tijd voor, maar deze is helaas niet oneindig..

En stel dat je uit al die opties dan eindelijk één gekozen hebt, dan moet je vervolgens weer uit 100 mogelijkheden kiezen. Choices, choices, choices!

But then there is Your Journey!

Your Journey biedt online programma’s die je thuis vanuit je luie stoel of bed kunt volgen. In je vertrouwde omgeving en op je eigen tempo. En tegelijkertijd hoef je het niet alleen te doen.

Het eerste online programma heet ‘MYJourney’ en het tweede programma dat we online hebben staan heet ‘MYStress’. Tijdens deze programma’s begeleid Joyce, de coach, jou door middel van video’s en opdrachten.

Want hoe vervelend is het als je hele nachten aan het piekeren bent over wat je nou wil gaan doen? Tijdens MYJourney doorloop je alle stappen richting jouw keuze en wordt er uitgelegd hoe je dit het beste kan doen. Tijdens MYStress legt Joyce uit hoe je onder andere met piekeren om kan gaan en wat stress precies is.

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *