Podcast 61 – Van curlingvader en ondernemer naar loslaten to the max

by Your Journey

Podcast 61 – Op de bank met Erwin Vogelzang

In deze aflevering zit ik op de bank met Erwin Vogelzang, ondernemer en vader van twee prachtige dochters. Erwin gelooft meer in mensen dan in euro’s en gelooft niet in verkeerde keuzes maken. Zijn levensmotto is: ‘doe er iets aan, of het overkomt je’. We praten over zijn studieloopbaan, het ondernemerschap en de positieve impact van het leren loslaten van je personeel én je kinderen. Bereid je voor op een gesprek met een gevoelsmens die authenticiteit en het geloven in jezelf ziet als de sleutel tot succesvol ondernemen. 

Erwin als student

Erwin neemt me mee terug in de tijd: zijn studentenjaren. Als benjamin van een Limburgse familie met vier kinderen, was Erwin alles behalve een echte studiebol. Ondanks de aanwezigheid van veel aandacht van zijn ouders, die zelf niet gestudeerd hadden, was er wat betreft studeren een sterke mate van zelfregulerend vermogen nodig: hij moest hierin zijn eigen weg zoeken en dat heeft hij, weliswaar niet zonder slag of stoot, proberen te vinden. Hij is na zijn mavo doorgestroomd naar de havo waar hij voor de eerste keer bleef zitten. Na de afronding van de havo heeft hij gekozen voor de studie Personeel en Arbeid (tegenwoordig People & Business). Over deze studie heeft hij geen vier maar zes jaar gedaan. Zijn ouders zagen gelukkig hoe hij in grote mate gemotiveerd en gedisciplineerd was als de twee factoren om hem te blijven steunen in zijn turbulente studietijd.

Gemotiveerd blijven

Erwin geeft aan dat hij zijn motivatie voor het afmaken van zijn studie vooral heeft gevonden door te blijven onthouden waarvoor en voor wie hij het deed; voor zijn eigen toekomst. Hij vertelt dat hij door een demotiverende eerste stagebegeleider, die hem adviseerde iets anders te doen omdat zij hem hij niet goed genoeg vond, hierdoor juist de motivatie en brandstof vond om het tegendeel te bewijzen en zijn hart en eigen keuzes te blijven volgen. Door zijn beide schouders eronder te zetten en dichtbij zijn eigen gevoel en keuzes te blijven, slaagde hij er uiteindelijk in zijn studie te halen. 

Het starten van zijn eigen bedrijf

Erwin geeft tijdens ons gesprek aan dat hij al van kleins af aan erg geïnteresseerd is in mensen en niet in euro’s. Hij kwam er tijdens stages achter een talent te hebben voor het verbinden van mensen met elkaar, maar ook het verbinden van mensen met zichzelf. Uitgaande van dit talent is hij uiteindelijk, door contacten van zijn begeleider (en nu nog steeds een goede vriend) van zijn toenmalige stagebedrijf, in de uitzendwereld terecht gekomen. Hij heeft drie jaar lang bij een uitzendbureau gewerkt en tijdens het opdoen van deze ervaring, kreeg hij het gevoel dat hij die werkzaamheden die hij deed voor zijn baas, ook voor zichzelf kon gaan doen. Samen met een zakelijke kennis van Erwin, die volgens hem precies op het juiste moment in zijn leven kwam, begon hij zijn eigen uitzendbureau: Flexpoint. Hij gelooft mede door deze wending in leven steeds minder in toeval en met name in zijn eigen kracht en eigen stappen. 

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *