Q&A – Piekeren

by Your Journey
2

Stoppen met piekeren?

Jamie wil heel graag weten ‘hoe kan je stoppen met piekeren’. Maar hoe doe je dit nou? Ga je afleiding zoeken door een film te kijken, ga je het er met mensen over hebben, want wat is nou de echte reden dat je piekert? Als jij voornamelijk ’s nachts piekert zijn dit ideale opties. Leg een notebook naast je bed waar je al je gedachten in opschrijft, luister muziek of sluit je gedachten op in een doosje… Bekijk alle andere tips in de Q&A!

“Piekeren is eigenlijk de verkeerde kant op fantaseren…”

Laatste TV shows

Laatste Blogs

Laatste posts, TV SHOW

Comments (2)

Ik geloof meer in preventie , als je piekert is het al te laat. Overdag niet te veel hooi op je vork nemen en ook steeds jezelf een kleine pauze gunnen en dan iets geheel anders doen . Ook overdag kun je dingen opschrijven waar je mee zit , dan hoef je dat ´s avonds niet te doen. Iets moeilijker , maar wel heel goed als je het kunt is tenminste een uur "dolce far niente" voor het dat je naar bed gaat of wat lichte strek oefeningen, laat je hersenen even langzaam stoom afblazen dat is beter dan TV , mobieltje en lichten uit en gaan liggen…..Er is nog een andere optie maar daar hoef ik niet over uit te weiden…

Dag Bert, bedankt voor je tips! Voorkomen dat je piekert is altijd beter, door overdag al je gedachten uit te schrijven lig je 's nachts niet wakker. We kijken uit naar je tips op de volgende video's.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *