Scholarship – Your Journey Academy

Your Journey Academy

Als ik zie dat jij een keuze maakt die goed voor jezelf is, maakt mijn hart een sprong. Dan denk ik ‘Yes! Go girl, go guy!’
Want de toekomst is belangrijk en hulp van ouders en leraren is soms keihard nodig, maar uiteindelijk gaat het om jouw leven. En leven doe je nu!

Want; Life happens while you’re busy making plans for the future.

Hoe geweldig zou het zijn als je op school leert om in het moment te leven, om te genieten en tegelijkertijd met je toekomst bezig te kunnen zijn. Tijdens lessen studieloopbaanbegeleiding en in mentoruren wordt hier af en toe wel aandacht aan besteed, maar een apart vak op school is het niet. In het huidige onderwijs kan wat mij betreft sowieso veel meer aandacht worden besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. In plaats van daarover gefrustreerd te zijn, richt ik me liever op wat ik, Joyce, voor jou kan doen.

Met de Your Journey Academy wil ik mijn bijdrage leveren aan een nieuwe vorm van onderwijs. Ik bied binnen de Academy online lesmateriaal waar jongeren blij van worden. Jij bent in mijn ogen namelijk uniek en vertegenwoordigt de toekomst. Daar mag de oudere generatie, waaronder ik, heel zuinig op zijn en vooral met respect mee omgaan!

Fearless Joy Scholarships

Vanuit de Your Journey Academy bied ik, naast betaalde coachprogramma’s, heel veel gratis lesmateriaal en sinds dit schooljaar zelfs een scholarship. Dit doe ik omdat de waardevolle coachprogramma’s en lesmateriaal voor sommige jongeren buiten hun bereik ligt.
Onderwijs is naast opvoeding een kans op een mooie toekomst dus dit mag een jongere naar mijn mening niet worden ontzegd!

Daarom heb ik de ‘Fearless Joy Scholarship’ in het leven geroepen. Hiermee kunnen jongeren, die om persoonlijke redenen niet kunnen of mogen investeren in mijn coachprogramma (t.w.v. €499,), gratis deelnemen. Zij betalen alleen de instapkosten van €9,99. Op 21 september heb ik de eerste coachingsweek met succes gedraaid! Zowel individuele studenten als een MBO-school sloot aan.

Een ‘life changing experience’ en dat is kiezen voor coaching op je persoonlijke ontwikkeling, is niet in geld uit te drukken. Het heeft namelijk niet alleen een positieve impact op jezelf maar ook op je omgeving. Win-win dus.

Als je deelneemt aan mijn programma, krijg je toegang tot een besloten Instagram account. In deze veilige omgeving ga ik opnieuw dagelijks, vanaf 30 november, live om 1 op 1 en in de groep te coachen en daarmee jou verder te helpen met jouw vraagstuk. Je krijgt daarnaast toegang tot mijn online programma MYJourney, dat bestaat uit lesvideo’s en een werkboek. Alle live video’s in de Instagramgroep en de vragen die gesteld en beantwoord worden, blijven beschikbaar tot en met 31 december 2020.

Tot het MYJourney programma heb je levenslang toegang, dus als er nieuwe modules worden ontwikkeld, ontvang jij deze nieuwe lessen ook automatisch om mee aan de slag kunt gaan.

Vraag hier jouw scholarship aan voor de Fearless Joy on Tour ter waarde van €499.

Je kunt de gratis scholarship aanvragen tot 30 november, de dag dat de tweede editie van Fearless Joy on Tour van start gaat. Deelname aan het coachprogramma is gratis, je betaalt alleen de instapkosten van €9,99.

-1026Dagen -12Uren -1Minuten -57Sec

Alarmerende getallen

Ik las laatst in een artikel 1 miljoen Nederlanders burn-out dreigt te raken, en dit zijn de ´hidden numbers´. Dit aantal schijnt nu 4 miljoen te zijn. Een bizar en wat mij betreft veel te hoog aantal.
Picture this! Bijna 1 op de 4 inwoners die Nederland telt, lijdt aan burn-out achtige stressklachten. Hoe kan dit vraag ik me af en tegelijkertijd heb ik wel een vermoeden.

Ik spreek en werk dagelijks met jongeren zoals jij. Jongeren die mij in vertrouwen vertellen dat ze de hele dag in bed liggen te huilen of hun huis niet meer uit durven. Ze delen ook met mij dat ze niet aan hun ouders durven te vertellen dat het niet goed met ze gaat. Dit zijn slechts twee voorbeelden van wat ik in de dagelijkse praktijk tegenkom.

Online luisterend oor

Tijdens de Instagram lives en webinars die ik geef, delen studenten hun persoonlijke verhaal met mij. Ik ben onder de indruk van het feit dat jongeren mij nog nooit in real life hebben ontmoet en me blijkbaar genoeg vertrouwen om dit te doen.

Het valt me op dat het ze vaak niet uitmaakt dat iedereen kan zien en horen wat zij met mij delen. Sterker nog, ze willen anderen juist inspireren met hun verhaal. Ik ben elke dag weer dankbaar dat ik deze verhalen van jongeren mag horen en een stukje mee kijken in hun leven.

Naast dat ik jongeren spreek, zie ik veel op (social) media van ze voorbij komen. Ook die verhalen raken me. Omdat ik meer wil doen dan luisteren en meelezen en ze op een dieper niveau wil begeleiden, heb ik twee online programma’s ontwikkeld.

MYJourney, een online programma dat je leert om eigen, gezonde, keuzes te maken rondom studie, werk en tussenjaar; Het andere programma MYStress, leert je dealen met stress.. Deze programma’s kun je online volgen. Omdat ik naast online graag ook offline met je aan de slag ga, rijd ik vanaf begin september in Nederland rond in een hip VW-busje.

(Virtueel) meereizen in mijn VW-bus

Tijdens de tour ga ik op uitnodiging, on- en offline in gesprek met jongeren. In de week van 9 november kun je zelfs virtueel naast me in de bus komen zitten. Tijdens die week volg je online het MYJourney programma en ga je live met mij in gesprek, in een veilige besloten groep op Instagram.
Je kunt live jouw vraag voorleggen en dat mag ook anoniem door voorafgaand aan de live uitzending je vraag in te sturen. Je moet je voorstellen dat als iemand een vraag stelt er altijd wel iemand anders is die daar ook iets mee kan, die daar ook denkt ‘Hee, shit, ik ben niet alleen. Als ik nu goed luister, naar wat Joyce daarop te zeggen heeft, heb ik daar ook wat aan, ook al komt die vraag niet van mij’.

Reis jij vanaf 30 november virtueel met mij mee, tijdens de tweede editie, naar jouw antwoorden?

-1026Dagen -12Uren -1Minuten -57Sec

Vraag hier jouw scholarship aan.

Hulp vragen

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het (opnieuw) maken van je studiekeuze of wil leren dealen met (corona)stress?

Dit begint met erkennen dat je überhaupt hulp nodig hebt, daarna komt het leren hulp vragen.
Wanneer je dat gaat doen, wordt het makkelijker en lichter. Nu ben ik heel goed in hulp vragen maar ik stap ook nog wel eens in die valkuil. Dat ik denk ‘shit, heb ik het toch weer gedaan’. Ben ik het toch weer alleen aan het doen, wat vaak niet handig is.

Ik krijg er bijvoorbeeld fysieke klachten van of wordt moe. Dan ben ik bijvoorbeeld iemand aan het helpen en vergeet ik mezelf in het verhaal. Dit is niet altijd even slim en ontneem ik ook anderen de kans er voor mij te kunnen zijn. Eigenlijk zeg ik op zo’n moment keihard nee tegen een kadootje, want dat is wat de ander je wil geven feitelijk is. Het volgen van een online programma als MYJourney is al een manier om leren hulp te ontvangen.

Waarom doe ik dit gratis?

Omdat ik wil dat jij het veel makkelijker krijgt dan dat ik het heb gehad. Daarmee zeg ik niet dat jij geen eigen fouten mogen maken, juist wel! Maar dan wel het liefst zonder dat dit hele ernstige (fysieke) gevolgen heeft, zoals dat bij mij het geval is geweest. Ik heb namelijk 51 jaar lang lopen worstelen en mij regelmatig mentaal zorgen gemaakt. Niet alleen om mezelf, maar ook om de wereld om mij heen en dat ik dacht ‘Pfff. Hoe dan?’ Ik heb het zo lang van mezelf alleen moeten doen. Niet omdat mensen me niet wilden helpen, maar omdat ik anderen niet tot last wilde zijn en eigenwijs dacht ‘ik kan het zelf wel’. Herkenbaar?

Lief zijn voor een ander en jezelf

Ik geloof erin dat als je lief voor jezelf bent, je ook lief voor een ander bent. Eigenlijk is lief voor jezelf een hele positieve egoïstische daad. Als je namelijk voor een ander zorg, zorg je uiteindelijk ook voor jezelf, omdat je daar gelukkig van word.

So be kind to others ánd yourself!

Wil jij de scholarship ontvangen ter waarde van €499?

Vraag hem dan hier aan. Let op dit kan tot uiterlijk 30 november 2020!

-1026Dagen -12Uren -1Minuten -57Sec
Holland Kindness Pandemic

?? Holland Kindness Pandemic – Fearless Joy on Tour ?? ?

De Jeugd van Tegenwoordig
“Gaan we weer,” dacht ik toen ik de Brief van de Dag van de 94-jarige Jan Hoek las, die afgelopen week viral ging op de sociale media. Ik begrijp de positieve intentie van Jan, maar word boos en verdrietig door het beeld dat de media telkens schetsen van jongeren in Coronatijd. “Jeugd zorgt voor extra besmettingen, jeugd is gevaarlijk… nee! De signalen die ik van jongeren krijg, zijn heel anders. Ze voelen zich onbegrepen, geïsoleerd en verkeren soms zelfs in depressie omdat ze bang zijn voor hun toekomst.”

Boos en verdrietig
Ik ben het zat. Het beeld dat de media schetst, klopt niet. Er heerst verdriet, verslagenheid en depressie en dat wil ik niet langer negeren. Daarom vertrek ik op 22 augustus met een missie vanuit mijn veilige bubbel op het platteland van Zuid-Spanje, om in mijn geboorteland met de Holland Kindness Pandemic jongeren, hun ouders en leraren een luisterend oor te bieden.

Terug naar mijn roots
Ik start in mijn geboortestad Beverwijk. Van daaruit ga ik ‘gewapend’ met een blauw Volkswagenbusje en twee luisterende oren op pad.” Deze ‘Down to earth glamour hippie’, zoals ik mezelf altijd noem, heeft geen tourschema. Ik reis op verzoek, dus als je even aandacht in de vorm van bijvoorbeeld coaching van me wilt, dan kom ik naar je toe. Ik hoop dat de liefde zich als een olievlek verspreid, als positieve tegenhanger van Corona.” Tijdens de tour ga ik challenges aan om mijn ‘fears’ onder ogen te komen, ik roep anderen op om mij en zichzelf uit te dagen.

Holland Kindness Pandemic
Ik, Joyce aka Joy, wil met deze Holland Kindness Pandemic jongeren tussen de 15 en 24 jaar, hun ouders en leraren helpen zich beter in hun vel te laten zitten. “When there is fear, there is less joy,” Door angsten weg te nemen, hoop ik de Next Generation weer perspectief te bieden. Mijn missie is volbracht als er een positieve beweging op gang is gekomen waarbij mensen elkaar liefdevol, zonder angst en respectvol ontmoeten. Tijdens de tour laat ik me door jongeren challengen mijn angsten, samen met hen, te overwinnen.

Supporters gezocht
Om mijn missie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, zoek ik donateurs en sponsoren. “Van lokale ondernemers die iets willen geven aan de jongeren die ik spreek, tot de reiskostenvergoeding die nodig is om van A naar B te komen. Ik word bijgestaan door mijn dreamteam en we kunnen alle positieve vibes gebruiken!

Volg mijn missie
Mijn Pandemic of Kindness is te volgen via Instagram (fear.lessjoy) waar jongeren rechtstreeks met mij kunnen sparren, Facebook (Holland Kindness Pandemic),en #HollandKindnessPandemic en #FearlessJoy111
Ook maak ik onderweg podcasts die terug te luisteren zijn via het Your Journey op Spotify.
Sponsoren, donateurs en jongeren kunnen zich melden via info@yourjourney.academy, +34 663157 784 of +31 652 586 222

Wees lief, voor de ander én jezelf!

Liefs Joyce ?