Podcast 74 – Over de kracht van dankbaarheid

by Your Journey

Op de bank met Charo van Hulst

In deze aflevering zit ik virtueel op de bank met Charo van Hulst. Charo woont en werkt net als ik in Zuid-Spanje. Naast hard werken en genieten, besteedt ze veel van haar vrije tijd aan charity. Charo neemt ons mee in haar reis van Nederland naar Spanje en deelt wat en ook wie ervoor zorgden dat ze haar droom, die ze op haar 6de al had, ook echt heeft kunnen bereiken.

We praten over studeren uit boeken, de kracht van doen in plaats van denken en het belang van het hebben, maar vooral ook respecteren van je netwerk. Charo heeft een paar mooie tips en legt aan de hand van een persoonlijk verhaal uit hoe de wet van de aantrekkingskracht voor haar werkt. 

Spaanse droom

Charo was op vakantie in Mijas met haar ouders. Ze is geboren in Nederland, maar haar ouders zijn Indonesisch. Ze vertelt dat ze trots is op de Nederlandse nationaliteit, maar zich toch nooit helemaal in het land thuis voelde. Waar ze zich wel altijd thuis voelde was in Spanje. “Mijn oma had woningen in Alicante en daar gingen we altijd op vakantie”, vertelt Charo. “Toen ik terug naar Nederland moest was het elke keer huilen”. Charo riep al vanaf haar zesde dat ze later in Spanje ging wonen en werken.

Ze vertelt dat ze niet heel leergierig was op school in Nederland. Ze was veel bezig met haar vader die in haar jeugd ernstig ziek was. Wel heeft ze haar school afgemaakt. Mavo op haar 15e en mbo op haar 18e. 

“Ik deed een toerisme studie in Den Haag en ik deed toen stage in Spanje in L’Estartit voor 6 maanden. In eerste instantie was dit voor 3 maanden, maar omdat ik het zo leuk vond mocht ik langer blijven. Toen mocht ik de rol van hostess/hospitality manager combineren met au pair. Ik kon bij mijn baas in huis wonen en voor de kinderen zorgen. Ik spreek de kinderen nog steeds af en toe. Deze tijd was weer een bevestiging voor mij dat ik naar Spanje wilde verhuizen aangezien ik geen last had van heimwee.”

Toch is Charo daarna terug naar Nederland gegaan en heeft daar tot haar 26e gewerkt in de ICT, om wat geld te verdienen en snel op haarzelf te kunnen wonen in haar lievelingsland. 

Gastgezin

Met een serieus plan vertrok ze naar Spanje met een budget voor ongeveer 3 maanden. “Ik sprak geen Spaans, ik kende niemand en had nog geen baan”. Uiteindelijk kwam Charo terecht bij een gastgezin in Malaga. Daar heeft ze 10 weken gezeten en 6 uur per dag Spaans geleerd. Dit moest ook wel aangezien het gezin geen Engels sprak.

In het gastgezin zat Charo samen met veel jonge meiden die ook de taal wilde leren. Als de oudste van dit clubje was ze veel serieuzer met alles bezig. “Ik was met mijn carrière in Spanje bezig en niet zozeer met feestjes”. Door mijn serieuze aanpak praatte ik veel met de hele familie van het huis. Hierdoor werd ze een beetje het lievelingetje en uiteindelijk in een soort privéhuis geplaatst met de oma van het gezin. Hierdoor heeft ze nog beter Spaans geleerd door constant met haar te praten en films te kijken. 

Sinds Charo naar Spanje vertrokken is, is ze erg actief haar LinkedIn bij gaan houden. Dit heeft haar uiteindelijk erg veel gebracht. “Ik raad studenten ook echt aan om hier vroeg mee te beginnen en bij te houden”. Charo hecht veel waarde aan haar netwerk die ze heeft opgebouwd. Ze gelooft echt in: “my network is my net-worth”.

Op zoek naar een baan

Na haar tijd in het gastgezin is ze flink gaan solliciteren, waarna ze uiteindelijk een baan kreeg bij een hypotheekadviseur. Dat kwam op het goede moment aangezien haar budget op begon te raken. Uiteindelijk ontstond er een goede vriendschap tussen Charo en haar baas en deze is nog steeds erg waardevol voor haar.

Vanaf het moment dat Charo in Spanje kwam wonen hield ze zich bezig met charity werk. Ze kwam op de naam Charity by Charito. Het concept kwam tot leven toen ze vriendinnen bij haar thuis oude kleding liet meenemen dat gedoneerd kon worden. 

Vanaf 2011 begon ze zich in te zetten voor kinderen met de huidziekte EB. Dit is een zeer zeldzame huidaandoening. Charo gelooft erg in ‘karma credits’ en ze geeft aan dat ze hiermee haar dromen en doelen kan behalen. Ook manifesteren hoort hier bij, door het letterlijk voor je te zien en naar het gevoel te kijken dat je dan ervan krijgt. Als dit gevoel niet goed is, kun je je ook afvragen of je dit wel nodig hebt in je leven. 

Om af te sluiten heeft ook Charo een aantal mooie boekentips. Een daarvan is “The Buddha and the Badass”. Dit boek gaat over de spirituele kunst om succesvol te zijn in het zakenleven. Het andere boek is “De vier inzichten” van Miguel Ruiz. Dit is klein boekje dat je inspireert om te focussen om 4 belangrijke focuspunten in het leven. Ook “The Secret” was een belangrijk boek voor Charo. Dit heeft haar veel geleerd over aantrekkingskracht en manifestatie. 

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *