Podcast 77 – Over het verbinden van vrouwen door middel van beweging, spiritualiteit en kunst

by Your Journey

Op de bank met Gladys Gatica

In deze aflevering zit Joyce virtueel op de bank met Gladys Gatica, oprichter van Stichting Anaïta.  

Gladys is geboren en getogen in Chili, kwam op haar 27e naar Nederland en is afkomstig uit een Mapuche vrouwenlijn die zich kenmerkt door spiritualiteit.

Ze gaan in gesprek over haar missie: het verbinden van vrouwen door middel van beweging, spiritualiteit en kunst en over het belang van het opbouwen van je eigen tribe. 

Gladys deelt open over wat het voor haar betekende om op te groeien in een van de meest gevaarlijke buurten van Santiago. Ze wist zich los te maken en durfde een ander pad te kiezen dan de meeste van haar familieleden. Door moed te tonen lukte het haar om te studeren en haar dromen te blijven verwezenlijken, al ging dat zeker niet zonder slag of stoot. 

Laat je in deze podcast blog inspireren door een bevlogen verbinder die gelooft in de kracht van beweging, en vrijheid als de belangrijkste kernwaarde ziet. 

Gladys’ werk

Gladys’ missie is vrouwen verbinden met (holistische) bewegingen, kunst en spiritualiteit. Dat zijn namelijk 3 pijlers die in haar eigen leven heel belangrijk zijn om balans te creëren en dat wil ze graag met anderen delen, onder andere via haar werk in de studio. Bij bewegingen kan je denken aan allerlei soorten, waaronder yogalessen, barlessen, buikdans, Afrikaanse dans en meer. Haar werk en missie zijn deels afkomstig uit haar eigen afkomst. Ze komt namelijk uit een familie van Mapuche vrouwen, die veel bezig zijn met spiritualiteit. Met haar familie, moeder, oma en oom en tantes, woonde ze vroeger in Santiago in een van de meest gevaarlijke buurten. Ze waren erg arm en woonden met zijn allen in een soort community van met name vrouwen. Daar heeft ze dan ook geleerd hoeveel vrouwen elkaar kunnen helpen en hoe mooi dat kan zijn.

Verhuizing naar Nederland

Toen ze op haar 27e naar Nederland verhuisde miste ze dan ook meteen de community en de levendigheid die daarbij kwam kijken. Ze had het er erg moeilijk mee en wist al snel dat als ze ooit de kans zou krijgen, dat ze een plek wilde creëren waar vrouwen aan hun eigen tribe kunnen werken. Zo heeft ze de voordelen van haar cultuur uit Chili mee kunnen nemen naar Nederland en daarmee ontzettend veel toegevoegde waarde gecreëerd voor een heleboel vrouwen. Verder vindt Gladys het ontzettend belangrijk dat iedereen het gevoel van ‘belonging’ heeft in zijn/haar leven. Dus ook al is haar werk rondom vrouwen opgebouwd, mannen kunnen van dit verhaal hetzelfde leren. Namelijk hoe waardevol het is om je eigen tribe op te bouwen met gelijkgestemde mensen. 

Stichting Anaïta

Met haar Stichting Anaïta houdt ze zich daar bewust mee bezig. Dat doet ze niet alleen, maar dat doet ze door mensen aan te trekken en door te manifesteren. Gladys gelooft erin dat je waardevolle dingen kan aantrekken en manifesteren als je weet wat je passie is, er 100% in gelooft en als je hart er sneller van gaat kloppen. En daar sluit de wet van de aantrekkingskracht perfect bij aan. Gladys omschrijft de wet vergelijkbaar met wifi. Het is energie dat vibreert, maar we zien het niet. “Zo is het ook met mensen, ook wij bestaan 99% uit energie die vibreert en daarmee trekken we dingen aan”. En daarbij kan beweging heel erg goed helpen, omdat je je eigen energie in beweging brengt en je zo je mood kan veranderen. 

Moed

Gladys heeft tijdens haar leven in Santiago ontzettend veel geleerd en één van de belangrijkste dingen daarvan is moed. Ze heeft geleerd om de moed te hebben om uit te spreken wat ze wil, ongeacht hoe ver weg het misschien nog is en wat anderen ervan zeggen. Zo had in haar buurt slechts 1% van de mensen de mogelijkheid om naar de universiteit te gaan en toch heeft ze altijd durven zeggen dat het haar ging lukken. En wat denk je? Het is haar ook echt gelukt, geheel zelfstandig is ze naar de universiteit gegaan en heeft ze haar diploma gehaald. Mede hierdoor is haar overtuiging: “Ondanks alle omstandigheden en alles wat er in je leven gebeurt, je hebt de kracht om een leven te maken waar je blij van wordt”. Zo heeft Gladys altijd al de moed gehad om verantwoordelijkheid te nemen voor hoe het met haar gaat, zowel fysiek als mentaal. En ze is ervan overtuigd dat iedereen dat kan, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en welke tegenslagen er zijn in je leven. 

Boekentip

Gladys heeft door allerlei ervaringen in haar leven dus ontzettend veel geleerd, maar ze haalt ook veel mooie inzichten uit boeken. Momenteel leest ze graag boeken over spiritualiteit en energie, maar het boek waar ze heel veel aan heeft gehad toen ze zelf op de middelbare school zat was ‘Rich dad, poor dad’ van Robert Kiyosaki. Gladys vindt dat je op school leert dat je je best moet doen om naar de universiteit te komen, om vervolgens een goede baan te vinden. Robert, de schrijver, leert je juist hoe je slim om kunt gaan met je eigen leven. Hij helpt je inzien dat niet iedereen naar de universiteit moet gaan, maar dat iedereen individueel moet kijken naar wat bij zijn/haar wensen en leven. Je vindt het boek op onze boekentips pagina. 

En wil je nou nog meer over Gladys’ bijzondere verhaal horen? En over wat spiritualiteit en energie jou kan brengen in je leven? Dat hoor je in de #77 podcastaflevering.

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *