Van verwachting naar realiteit

by Your Journey

Van verwachting naar realiteit

Als kind kon ik nooit wachten op de meivakantie, dit was altijd de tijd dat ik met mijn gezin op vakantie ging naar Spanje, het zuiden in specifiek. Ik vond het heerlijk om daar naar het strand te gaan, of met mijn broer de gekste trucjes in het zwembad van het hotel proberen te doen. Door onder andere deze vakanties is dan ook mijn passie om te reizen ontstaan. Momenteel ben ik een student International Business, het is daarom ook geen verrassing dat ik niet kon wachten om mijn stages en minor in het buitenland te doen. Voor mijn minor besloot ik terug te gaan naar het vertrouwde Spanje. Over Madrid en de studiemogelijkheden die het met zich mee bracht gingen veel positieve verhalen rond, zonder twijfel besloot ik daarom daarheen te gaan. Dit liep uiteindelijk alleen net wat anders dan verwacht.

Tegenslagen

Ik was super enthousiast om eindelijk naar Madrid te gaan samen met 3 andere klasgenoten, die al gauw mijn vriendinnen werden. We woonden met z’n vieren in een appartement in een studentengebouw midden in het centrum. Elk weekend werden er huisfeestjes gegeven en kwam iedereen die in het gebouw woonden samen, het was dus erg makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en om eventueel vrienden te maken. Al was dit helaas niet helemaal de bedoeling, aangezien we midden in de corona pandemie zaten en er dus elk weekend politie voor de deur stond om bekeuringen uit de delen. Al gauw merkte ik dat mijn verwachtingen van het leven in Madrid anders waren dan de realiteit. Ik was elke dag druk met schoolwerk en had weinig tijd om frisse lucht te krijgen, aangezien het appartement waar ik in woonde geen ramen had. Verder woonde ik midden in de stad en was het lastig om een rustige buitenplek te vinden om aan mijn school te werken of om gewoon even tijd voor mezelf te nemen. Ik voelde dat dit dan ook mijn fysieke en mentale gezondheid aan het aanpassen was. Ik wilde hier daarom eigenlijk niet langer blijven wonen.

Doen wat goed voelt

Tijd voor verandering, is wat er door mijn hoofd heen ging. Ik besloot aan mezelf te denken en naar oplossingen te zoeken. Mijn avontuur in Spanje wilde ik graag afmaken, aangezien ik daar al zo lang naar toe had geleefd. Daarom besloot ik terug te gaan naar de plek die vroeger al mijn hart had gestolen, Málaga. Een van mijn huisgenoten had dezelfde ervaring in Madrid als ik, daarom besloten wij samen te gaan. Na dit besluit gemaakt te hebben, zijn wij alles zo snel mogelijk gaan regelen; onze school mailen dat we de lessen voortaan online zouden volgen, een nieuw appartement vinden, een auto huren om al onze spullen mee te kunnen nemen naar Málaga en twee studenten vinden om ons contract van het appartement in Madrid over te nemen. Tot onze verbazing heeft dit ons minder dan een week tijd gekost. Eenmaal aangekomen in het prachtige Málaga, waar zowel stad, strand en bergen te vinden zijn, keken wij elkaar aan en zeiden we; ‘Dit voelt als thuis!’.

De juiste keuze

Inmiddels is het nu bijna een jaar verder en heb ik na een half jaar weer thuis te hebben gewoond in Nederland, besloten om definitief naar Málaga te verhuizen en de rest van mijn studie hier af te maken. Het voelt nog steeds net zo vertrouwd als het moment dat ik hier aankwam, ik kan daarom ook met volle zekerheid zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Mijn naam Féline David, ik ben 22 jaar en ik woon en werk in Málaga. Mijn passies zijn reizen en het maken van foto’s en video’s. Ik stap graag uit mijn comfort zone en vind het mooi om te zien als anderen dit ook doen.

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *