Podcast 93 – Over het retreat ‘Your Life – Your Choices’

by Your Journey

Vandaag neem ik je mee tijdens een wandeling op het platteland. Dat doe ik omdat ik je graag meer wil vertellen over het retreat dat ik afgelopen juli heb georganiseerd in Zuid-Spanje. 

Wat is een Retreat? 

Het woord retreat komt van het Nederlandse woord Retraite en dit betekent je letterlijk terug trekken om weer tot jezelf te komen. Tijdens zo’n retreat ga je reflecteren en ontdekken waar je op dit moment in je leven staat, zodat je er achter zal komen wat er gaat goed op het moment, maar ook waar het misschien beter kan. Het is een periode van ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Ik noem het ook wel een ‘inspannende ontspanning’. Wat bedoel je daarmee? Tijdens de retreats die ik organiseer kan je heerlijk aan het zwembad liggen, maar dit betekent niet dat het een vakantie is. Dat is het niet helemaal. Het is wel een vakantie van stress. Een vakantie van ‘moeten’ en alle druk die je mogelijk ervaart. 

Moeten & corona 

We ‘moeten’ zo veel tegenwoordig. Alles is erop gericht om altijd maar meer en beter te presteren en dat wordt ons de hele dag verteld. Denk bijvoorbeeld aan prikkels via social media. Je kan eindeloos blijven klikken en dit is niet goed om tot rust te komen, want hierdoor blijf je de hele dag aanstaan. Daarnaast ‘moet’ je misschien nog andere dingen: je zit op school, je moet studeren, je hebt een baan die stressvol is. 

We hebben de afgelopen twee jaar natuurlijk ook nog de situatie rondom corona gehad, waarbij dingen totaal anders waren dan dat we gewend zijn. We konden minder naar buiten, we konden minder dingen doen die we willen doen, we hadden minder interactie met anderen en dat heeft ook zijn weerslag. Dit merk ik aan veel jongeren waar ik mee in gesprek ben gegaan. 

Geschikt voor jou?

Het is raadzaam eens stil te staan bij deze bovenstaande situaties en als het ware een doorstart te maken tijdens zo’n retreat. Ik geloof niet in een volledig nieuwe start, maar je kan wel steeds meer jezelf worden en ontdekken wat voor jou werkt en wat niet. Nog belangrijker: je leert je eigen keuzes maken. Al wil een ander iets anders van je, het gaat erom wat goed voor jou is. Dit soort zaken leer je tijdens een retreat. 

Tijdens het retreat

We houden ons tijdens het retreat bezig met vragen als: hoe verhoud ik mij tegenover de ander? Word ik blij van de mensen om me heen of zijn er ook mensen waar ik weinig energie van krijg? Naast deze levensvragen, zal je yoga lessen bijwonen en zal er alleen maar gezond eten aanwezig zijn, waar we je graag meer over leren tijdens het retreat. Een tipje van de sluier: gezond eten gaat over goed luisteren naar jouw lichaam en aanvoelen wat goed voor jou is. We zijn allemaal anders en uniek dus wat jou goed werkt, hoeft voor mij niet goed te werken en andersom. Het is goed om te kijken naar welke keuzes bij jou passen waardoor je goed in je vel zit, veel energie hebt en zin in het leven hebt. Wanneer je dit bereikt, heb je echt zin om je bed uit te komen en om naar die studie of die nieuwe baan te gaan. Natuurlijk zullen er ook periodes en momenten zijn dat het niet zo lekker loopt en dat blijft je hele leven. Met de tools die ik jou aanreik tijdens het retreat, zullen je helpen om sneller uit zo’n mindere periode te komen en wijzen je weer terug naar jouw goede pad. 

Een aantal dagen jezelf onderdompelen in persoonlijke ontwikkeling, uitvinden wie je bent en waar je blij van wordt. Een retreat is een cadeau en investering aan jezelf, waar je de rest van je leven heel veel plezier van kunt beleven. 

Het volgende retreat!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen over het retreat? Later dit jaar zal ik het volgende retreat van Your Journey organiseren. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor de wachtlijst.

Laatste posts, PODCAST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *