Internationale yoga dag!

by Your Journey

Wat yoga allemaal voor jou kan betekenen

Vandaag is het internationale yoga dag! Maar wat betekent dit precies? We vieren het bestaan van yoga vanwege de vele voordelen dat het met zich mee brengt, waar de meeste mensen nog niet van af weten. Je kent vast wel iemand die aan yoga doet, maar heb je diegene ooit gevraagd wat de reden daarachter is? En heb je ooit nagedacht om zelf ook yoga te doen? Tijdens ons retreat ‘Your Life – Your Choices’ zullen wij hier ook aandacht aan besteden, dus laat ons je alvast vertellen wat yoga voor jou kan doen, zelfs als je hier nog geen ervaring in hebt. 

Het bestaan van yoga

Allereerst, wat is yoga precies? Yoga is een beoefening, afkomstig uit India, die je fysieke, mentale en spirituele toestand beïnvloedt. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘verenigen’, want yoga creëert een unie tussen je lichaam en je bewustzijn. In de loop der jaren zijn er meerdere stijlen en manieren van yoga gevormd, maar het doel ervan is hetzelfde gebleven, namelijk, bevrijding. 

De voordelen

Nu je weet wat yoga is, bespreken we de fysieke, mentale en spirituele voordelen die het met zich meebrengt;

Fysiek

  • De verschillende bewegingen die je doet en de houdingen die je aanneemt tijdens yoga, maken je fysiek sterker en verbeteren je flexibiliteit. De bewegingen en ademhaling versnellen je doorbloeding en verwarmen je spieren, waardoor je flexibiliteit toeneemt. Bovendien, afhankelijk van de houding die je aanhoudt en de intensiteit hiervan, krijg je meer kracht.
  • Yoga verbetert het immuunsysteem. Yoga heeft indirect invloed op je immuunsysteem. Hoe? Het beoefenen van yoga vermindert je stressniveau en stress heeft een negatief effect op je immuunsysteem, waardoor je kwetsbaarder wordt voor bijvoorbeeld ziektes. Het verminderen van deze stress door middel van yoga geeft dus een boost aan je immuunsysteem.

Mentaal

  • Yoga verbetert de mentale gezondheid. Het beoefenen van yoga kan depressiesymptomen verlichten en daardoor je algehele gezondheid verbeteren. Door diep in te ademen en ontspannende bewegingen te maken, worden klachten als pijn, slaapproblemen en weinig energie positief beïnvloed.
  • Yoga helpt bij het verlichten van stress. Ervaar je soms stress? Yoga kan jouw oplossing zijn. Het helpt om je lichaam en geest ontspannen te houden. Verder laten kun je door de poses die je doet bepaalde emoties en spanning loslaten. Dit kunnen zowel fysieke als mentale blokkades zijn die je bijvoorbeeld stress bezorgen.

Spiritueel

  • Yoga kan je gelukkiger maken. Een verlichting van stress en pijn, een toename van energie en een verbeterd slaapritme zijn allemaal factoren die leiden naar een beter welzijn.

Mijn naam Féline David, ik ben 22 jaar en ik woon en werk in Málaga. Ik stap graag uit mijn comfort zone en vind het mooi om te zien als anderen dit ook doen.

BLOG, Laatste posts , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *