Slapen met behulp van podcasts

by Your Journey

Podcasts luisteren om in slaap te komen

Dit klinkt misschien wel heel raar. Waarom zou je geluid om je heen willen hebben als je probeert te slapen? Nou, voor meerdere redenen!

Slaapprobleem

Persoonlijk heb ik al jaren problemen met in slaap vallen. Sommige avonden ben ik zo weg, andere avonden lig ik uren wakker, aan het denken, aan het draaien en zo hard mogelijk proberen in slaap te vallen. Dit werkt meestal averechtst.
Op dit soort momenten helpt het mij heel erg om; een podcast op te zetten, een beetje lavendelolie op mijn kussen en op mijn slaap te sprayen, lekker comfortabel te gaan liggen en mij te focussen op wat diegene zegt.

Elke avond als ik niet kan slapen luister ik naar een slaap podcast. Meestal doen ze eerst wat ademhalingsoefeningen (wat heel goed werkt) en gaan daarna over naar een verhaaltje. Ze zeggen altijd “the story is designed to slightly grasp your attention”. Het is dus niet erg als je, net zoals ik, merkt dat je tijdens het verhaal soms aan iets anders denkt. Dit is vaak ook waarom ik geen boeken kan lezen, omdat ik na een zin gelezen te hebben, helemaal vergeten ben wat ik nou daadwerkelijk gelezen heb. Het is een verhaaltje waar je onbewust mee bezig bent en waardoor je in slaap zult vallen.

Aan staan

Denken is vaak ook de reden dat je niet kan slapen. Je bent zo bezig in je hoofd met het feit dat je wilt slapen, wat je hebt meegemaakt of met wat er allemaal nog moet gebeuren, dat je lichaam niet uit kan gaan. Hierdoor kan je ook geen goede nachtrust krijgen, omdat je hersenen nog steeds ‘aan staan’.

Als je naar een podcast luistert, gaan je gedachten even ergens anders heen. Je bent onbewust bezig naar wat er gezegd wordt in de podcast. Dit kan je eigen gedachten overmeesteren. Ik adviseer de podcast niet te hard, maar ook niet te zacht te zetten. Ik zet het meestal iets over het midden. Hierdoor hoeft je brein niet hard te werken om het te horen, maar heb je ook geen last van te veel geluid om je heen, wat er ook weer voor kan zorgen dat je niet kan slapen!

Nog een laatste tip voor als je zelfs na de podcast niet in slaap valt. Schrijf alles op waar je aan denkt. Maak desnoods een to-do lijstje voor de volgende dag, zodat je daar in ieder geval niet meer over hoeft na te denken en het écht een probleem voor morgen wordt.

Slaaplekker!

Mijn naam is Demi Mulder! Ik ben 18 jaar, ik woon op dit moment in Den Haag en hoop in de toekomst in een mooi en zonnig land als Spanje, Italië of ergens in Azië te wonen. Ik ben een gevoelspersoon die het ook erg fijn en leuk vindt om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

BLOG, Laatste posts , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *