#043 Je creativiteit uiten en jezelf ontwikkelen

by Your Journey

Op de bank met Micky van den Berg

Van je creatieve hobby je werk maken

In deze aflevering zit ik op de virtuele bank met Micky van den Berg. Zij is op 18-jarige leeftijd geadopteerd door haar moeder die ze eeuwig dankbaar is. Ze gaf haar namelijk alle ruimte om te ontdekken wat Micky wilde in haar leven qua studie en werk. Hierdoor kon ze van haar creatieve hobby haar werk maken. Inmiddels werkt ze aan haar eigen bedrijf en werkt ze ook nog eens bij haar moeder. Haar klanten en volgers op social media verrast ze met de ene creatie na de andere. Naast dat ze waanzinnig goed kan tekenen maakt ze gebruik van haar sterk ontwikkelde intuïtie.

Spiritualiteit

Micky vindt het belangrijk om spiritualiteit vooral praktisch toepasbaar te maken. Ze vertelt hoe ze tot haar studiekeuze is gekomen en hoe elke creatie of doel voor haar begint bij een kleine stap. We praten over hoe de wet van de aantrekkingskracht voor ons werkt, hoe belangrijk vertrouwen is en hiervoor geeft ze ook nog een mooie tip. Ga er maar weer lekker voor zitten en veel leesplezier!

Creativiteit

Micky zit tijdens het gesprek naast haar tekentafel, de plek waar ze vele uren doorbrengt.. Micky maakt prachtige kunst. Ze probeert in alles wat ze maakt iemand aan het denken te zetten. Ze houdt zich net als Joyce bezig met spirituele dingen. Micky vertelt dat ze alles zo praktisch toepasbaar mogelijk wil maken. Tijdens haar werk krijgt ze vaak de opmerking ‘niet iedereen kan dat’. Micky is het daar niet mee eens. Zij denkt dat iedereen op een bepaald vlak energie oppikt. Of dat nou tijdens een ontmoeting is of gewoon zonder dat je erbij nadenkt. Iedereen heeft en doet het.

Micky’s moeder runt het bedrijf Centrum voor Effectieve Intuïtie. Zij adopteerde Micky toen ze 18 jaar was. Toen Micky een jaar of 10 was kwam ze bij haar en haar dochter wonen. Haar beste vriendin werd haar zus, voor Micky het beste moment uit haar leven.
Zonder dat Mickey het doorhad leerde ze mega veel dingen van haar moeder.

Van je hobby je werk maken

Toen ze over haar toekomst na ging denken, vroeg ze zich af wat ze wilde gaan doen. Kon ze wel geld verdienen met haar hobby? Dat maakte haar heel onzeker. Tijdens die periode ging ze met school op reis naar Málaga. In Málaga kwam ze erachter dat ze wilde gaan doen wat zij echt leuk vindt. Ze wist niet hoe het zou uitpakken maar ze wist zeker dat ze het wilde gaan doen.

Ze vertelt hoe belangrijk ze het vindt om kleine stapjes te nemen. Ze overziet een probleem en neemt dan kleine stapjes om dat probleem op te lossen. Op een bepaald moment merkte Micky dat ze haar werk graag wilde delen met de wereld. Ze stapte uit haar comfortzone en deelde haar creaties op internet. Dat vond ze heel spannend maar ook een hele grote uitdaging.

De gevreesde mening van anderen

Door de jaren heen merkt Micky dat het haar steeds minder uitmaakt wat andere mensen van haar werk vinden. Zij vindt het mooi en ze doet het dan ook voor haarzelf. In het begin was ze heel streng voor zichzelf. De doelen die ze voor zichzelf stelde waren bijna onhaalbaar en door haar strenge kijk verwijderde ze dan ook haar Instagram-account. Toen besefte ze pas echt dat het voor haar is, en niet voor anderen. Het is niet makkelijk, benadrukt ze. Het is een proces. Inmiddels is ze allang blij als ze iemand met haar werk kan bereiken. Het is al heel bijzonder dat ze het maakt en ook durft te delen.

Micky doet verschillende dingen. Ze maakt tekeningen en schilderijen maar heeft daarnaast ook nog haar eigen bedrijf. Ze doet namelijk ook de social media van bedrijven. Micky heeft haar mindset veranderd. Ze weet nu dat ze dat bedrijven met een verhaal meer aandacht krijgen dan een bedrijf met alleen een verkooppraatje. Haar Instagram-account kun je vinden onder: @mickyvandenberg

Jezelf ontwikkelen

Ze studeert en werkt voor haarzelf, dat is veel maar zeker niet onmogelijk. Ze begon met haar bedrijf toen ze nog op school zat. Ze wist meteen dat ze daarin haar creativiteit kwijt wilde. Micky richt zich niet op één ding, ze wil juist meer leren en zichzelf ontwikkelen. Ook als het even niet lukt, heeft ze toch vertrouwen. Je komt dichterbij wat je wilt, ook al zijn dat soms kleine stapjes. Je leert er altijd van.

Je weet nooit hoe alles gaat lopen maar vertrouwen geeft Micky altijd steun. Iets dat haar vaak helpt is schrijven. Ze schrijft dan bijvoorbeeld op wat ze wil, wat goed is gegaan en wat ze wil veranderen. Soms gaat er iets mis, maar zolang je het vertrouwen behoudt en naar de toekomst blijft kijken komt het goed.

Rustig aan

Naast schrijven trekt Micky soms ook een inzichtskaart, deze zet ze dan naast haar bed. Op die manier kan ze er altijd naar kijken. Het is niet alleen een leuke maar ook een luchtige manier om dingen op te lossen en jezelf rustig te maken. Die kaarten kun je overigens ook online trekken. Micky heeft zelf ook dit soort kaarten gemaakt. Haar bedrijf heet Micky’s Vision, te vinden op www.mickysvision.com. Het bedrijf van haar moeder, waar ze zelf ook voor werkt is www.effectieveintuitie.nl

Waar Micky het meest aan heeft gehad is jezelf tijd geven. Geef jezelf tijd om te onderzoeken en te ontdekken wat jij leuk vindt. Geef jezelf de toestemming om te kijken wat bij jou past.

Benieuwd naar Micky’s hele verhaal? Check de hele podcast hier!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Micky van den Berg’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het boek 'De bus naar Ronda' geschreven door mij, is nu in de verkoop! Sluiten