Podcast 43 – Je creativiteit uiten en jezelf ontwikkelen

by Your Journey

Op de bank met Micky van den Berg

Van je creatieve hobby je werk maken

In deze aflevering zit ik op de virtuele bank met Micky van den Berg. Micky werd op 18-jarige leeftijd geadopteerd door de moeder van haar beste vriendin: die mocht zij vanaf dat moment dus ook háár moeder noemen, en haar vriendin werd haar zus. Micky is haar moeder eeuwig dankbaar voor het feit dat zij deze stap heeft durven zetten.

Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, kreeg ze van haar alle ruimte om te ontdekken wat ze wilde in het leven. No limits, en dat voelde goed. Het duurde dan ook niet lang voordat Micky het wist: ze wilde van haar hobby haar werk maken. Want wat is er leuker dan elke dag te werken aan wat je het leukste vindt om te doen? Dat het ondanks alle risico’s altijd goed is om je dromen te volgen blijkt ook bij Micky weer: inmiddels werkt ze bij haar moeder én is ze volop bezig met haar eigen bedrijf.

Met haar talent voor tekenen verrast ze haar klanten en volgers keer op keer met de mooiste creaties. Wat Micky zo succesvol maakt? Dat weet ze meteen: haar sterk ontwikkelde intuïtie. No matter what, Micky vertrouwt altijd op haar gevoel.

Spiritualiteit

Ze vindt het nogal een beladen woord, maar spiritualiteit is wel een belangrijk onderdeel van Micky’s leven geworden. Niet dat ze de hele dag op een yogamat in de wierook zit te mediteren (ook niks mis mee trouwens!), maar juist het toepasbaar maken van spiritualiteit vindt ze belangrijk: zo vertelt ze hoe haar spirituele denkwijze haar heeft geholpen een studiekeuze te maken en hoe elke creatie of doel voor haar begint met kleine stapjes. We praten over hoe de wet van aantrekkingskracht voor ons werkt en over hoe belangrijk vertrouwen is. Over dat laatste deelt Micky nog een waardevolle tip die we allemaal wel kunnen gebruiken. Pak er een kopje thee bij en ga er maar weer lekker voor zitten. Veel leesplezier!

Creativiteit

Tijdens ons gesprek zit Micky naast haar tekentafel: oftewel haar happy place, waar ze uren achter elkaar kan doorbrengen. Het maken van kunst is haar grootste passie en in alles wat ze creëert probeert ze iemand aan het denken te zetten. Het blijkt dat Micky en ik veel dingen gemeen hebben, waaronder onze spirituele denkwijze. Micky probeert alles altijd zo praktisch mogelijk te maken, en daarin is niet altijd iedereen het met haar eens: in haar werk krijgt ze regelmatig de opmerking ‘niet iedereen kan dat’ te horen. Guess what? Daar is ze het totaal niet mee eens. Iedereen pikt op een bepaald vlak energie op, bewust of onbewust. Iedereen heeft het, en iedereen doet het. Het is een kwestie van je afstemmen op jouw intuïtie en erop leren vertrouwen.

Micky kwam toen ze een jaar of tien was al bij haar vriendinnetje wonen. Micky’s moeder adopteerde Micky op 18-jarige leeftijd. Best laat, zul je misschien denken. Maar dat maakt het juist zo speciaal! Dat ze vanaf dat moment haar beste vriendin haar zus mocht noemen, was voor Micky de kers op de taart.

Eerder verwees ik naar het sterke instinct van Micky. Je zult het bijna niet geloven, maar haar moeder runt het bedrijf ‘Centrum voor Effectieve Intuïtie’: toevalliger kan het haast niet zijn!

Van je hobby je werk maken

Ondanks de waardevolle hulp van haar intuïtie, was ook Micky ook af en toe onzeker over haar toekomst. Want ja, van je hobby je werk maken is fantastisch, maar er moet ook geld verdiend worden! Kon ze dat wel? Wat als ze compleet zou falen? Een tijd van veel piekeren brak aan. Tijdens een studiereis van school naar Zuid-Spanje veranderde dat: de nieuwe omgeving gaf haar een frisse blik en de ruimte om na te denken zonder alle prikkels van thuis. Málaga, de stad waar ze verbleef, inspireerde haar en het was duidelijk: ze wilde doen wat zij écht leuk vindt. Hoe het zou uitpakken? Geen idee! Één ding was zeker: ze was klaar voor de wereld.

Micky vertelt hoe belangrijk het voor haar is om in alles kleine stapjes te nemen. Als ze ergens tegenaan loopt, ‘scant’ ze het probleem en neemt vervolgens de eerste kleine stap tot de oplossing. Klinkt misschien wat vaag, maar volgens Micky werkt het altijd. Worth a try!

De gevreesde mening van anderen

Na heel wat afgetekend te hebben, besloot Micky dat het tijd werd om haar werk te delen met de rest van de wereld. Super spannend, maar ook een hele grote uitdaging waarvan ze vast veel zou leren. Hup, uit die comfortzone. En zo werd haar eerste insta post een feit.

Nu ze een aantal jaren verder is, ziet Micky wel dat ze aan het begin erg streng was voor haarzelf: de doelen die ze stelde waren vaak bijna onhaalbaar, wat vaak leidde tot grote teleurstellingen en uiteindelijk zelfs tot het verwijderen van haar Instagram-account. “Niet meer dan twintig likes? Oké, dan zit blijkbaar niemand op mij te wachten. Delete!”

Door de jaren heen is ze daar milder in geworden en merkt ze dat ze zich nog maar weinig aantrekt van de mening van anderen. Alles wat zij deelt, vindt zíj mooi: ze doet het voor zichzelf. Het is echt niet makkelijk om tot dat besef te komen, benadrukt ze. Het is een lastig proces, maar inmiddels is ze allang blij als ze iemand met haar werk kan bereiken.

Naast haar talent voor tekenen en schilderen, bezit Micky nog een waardevolle eigenschap: haar ondernemendheid. Die heeft ze van jongs af aan gehad, maar nu ze een eigen bedrijf is gestart kan ze daar ook echt invulling aan geven. Naast het beheren van haar eigen social media accounts, helpt ze met haar bedrijf ook andere organisaties met hun socials. Micky’s eigen Instagram-profiel vind je onder @mickyvandenberg. Stalken maar! 😉

Jezelf ontwikkelen

Yep, dat lees je goed. Micky studeert, werkt voor haarzelf én voor anderen. Veel, zegt ze zelf, maar zeker niet onmogelijk. Het was best lastig om haar bedrijfje te beginnen terwijl ze nog op school zat, maar toen ze merkte dat ze daarin al haar creativiteit kwijt kon, zag ze het meer als een uitlaatklep.

Micky richt zich niet op één ding: ze wil juist meer leren en zichzelf continu blijven ontwikkelen. En natuurlijk lukt niet alles, maar daarvoor heb je vertrouwen, zegt ze zelf. Ook met mini stapjes kom je steeds dichterbij. Val je? Dan sta je weer op. Je leert er alleen maar van.

Als haar hoofd even helemaal vol zit, pakt Micky graag pen en papier erbij. Dan schrijft ze alles van zich af: een enorme last van haar schouders.

Rustig aan

Naast schrijven trekt Micky soms ook een inzichtskaart, die ze dan naast haar bed zet zodat ze er altijd naar kan kijken. Het is niet alleen een leuke, maar ook een luchtige manier om dingen op te lossen en jezelf rustig te maken. Die kaarten kun je overigens ook online trekken. Micky heeft zelf ook dit soort kaarten gemaakt. Haar bedrijf heet Micky’s Vision, te vinden op www.mickysvision.com. Het bedrijf van haar moeder, waar ze zelf ook voor werkt is www.effectieveintuitie.nl

De gouden tip van Micky? Geef jezelf tijd om te onderzoeken en te ontdekken wat jij leuk vindt. Geef jezelf de toestemming om te kijken wat bij jou past.

Benieuwd naar Micky’s hele verhaal? Check de hele podcast hier!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Micky’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *