Hoe ga jij je stage in het buitenland financieren?

by Your Journey

Stage in het buitenland financieren

Eindelijk is het zo ver! Je mag (voor een periode) in het buitenland stagelopen, maar hoe financier je dit eigenlijk? Waar haal je al het geld vandaan die je nodig hebt voor al jouw boodschappen, nieuwe kleding, je slaapplek, leuke uitjes en ga zo maar door. Als je dit allemaal bij elkaar optelt kom je toch op meer uitgaven uit dan je had gehoopt en waarschijnlijk ook hebt. Dus hoe voorkom je dat je in geldnood komt? Dat lees je allemaal in deze blog!

Begroting

Wat is dit? Een begroting is een overzicht dat je maakt van al je uitgaven en inkomsten die je in een geplande periode (zoals een buitenlandstage) gaat maken. Hoe saai dit ook klinkt, is het wel heel belangrijk. Door een begroting te maken weet je (bijna) precies welke uitgaven je gaat maken en kan jij je hier tijdens de begroting van de financiering op voorbereiden.

Erasmus beurs

Nu je weet wat je begroting is, kan je aan je inkomsten werken. Dit kan een beetje over overweldigend zijn, want hoe kom je nou snel aan geld voor al die kosten? Wees gerust, bij veel buitenlandstages (binnen Europa) kan je een Erasmus beurs aanvragen, dit hoef je niet terug te betalen (dit is dus een gift). Met deze beurs kan je zeker al een eind komen. Maar wat nou als je deze niet krijgt? Of je er simpelweg niet genoeg aan hebt? Dan is zijn de volgende kopjes een optie.

Bijbaantjes

Denk hierbij aan een bijbaantje tijdens je stage in het buitenland, maar dit kan natuurlijk ook ervoor (dus in Nederland). Doordat je je buitenlandstage een tijdje van tevoren gaat plannen en regelen, heb je genoeg tijd om alvast hier in Nederland een baantje te nemen. Hierdoor kan je alvast wat geld sparen. Let dus op je geld en geef niet alles gelijk uit, wees zuinig en houd rekening met je vaste kosten die je tijdens je stage zult hebben.

Crowdfunding

Wat is crowdfunding nou eigenlijk? Crowdfunding is een manier om geld te verzamelen zonder dit terug te hoeven geven. Je vraag dan bijvoorbeeld via het internet of mensen/bedrijven willen “investeren” in jou. Ze kunnen je dan een bijdrage geven om de kosten te kunnen betalen voor jouw buitenland stage. Je hoeft niet per se gelijk bedrijven te benaderen, je kan ook vrienden en familie om een kleine bijdrage vragen.

Lenen

Als laatste optie om aan geld te komen, is lenen. Wees hier wel voorzichtig mee en houd dit echt als je allerlaatste optie. Want we kennen allemaal die reclame: “Let op! Lenen kost geld”. Lenen is voor een korte periode leuk, maar weet dat je het allemaal weer terug moet betalen en vaak ook nog met extra kosten.

Hopelijk heb jij wat gehad aan deze uitleg en tips en lukt het jou om je stage in het buitenland te financieren!

Ik ben Roxy en ben 17 jaar, geboren in Harderwijk en op dit moment woonachtig in het leuke stadje Amersfoort. Ik hou van creatief zijn en nieuwe uitdagingen aan gaan, daar word ik heel blij van!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *