Podcast 30 – Een eigen modellenbureau en onderweg naar de Paralympische Spelen

by Your Journey

Op de bank met Elke

Een powervrouw on a mission

In deze aflevering heb ik de eer je kennis te laten maken met Elke van Achterberg. Elke is oprichter van het modellenbureau Visible Models. Daarnaast maakt ze tijd om zich klaar te maken voor de Paralympische Spelen van volgend jaar. Ze vertelt hoe ze op haar elfde haar onderbeen is verloren. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een powervrouw met een sterke mening. Wat een voorbeeld! Ik ben erg onder de indruk van haar, en ik weet zeker, jij straks ook!

Wie is Elke?

We beginnen de podcast met Elke voorstellen, ze vertelt dat ze het een eer vindt om te mogen delen waarom ze doet wat ze doet. Elke is 20 jaar oud, dit benadruk ik dan ook, omdat de manier waarop zij zich presenteert onwijs indrukwekkend is voor haar leeftijd. Ze vertelt hoe belangrijk het is dat je de dingen die op je pad komen niet zomaar voor lief neemt. Ze vertelt over hoe belangrijk het is om jouw pad te delen, en dat ze respect heeft voor de mensen en dingen die haar die ruimte ook bieden.

Struggles

Elke vertelt wie zij is, waar ze woont en wat ze doet. Ook vertelt ze hoe ze op dit punt is gekomen, en hoe zij erachter is gekomen wie ze nou echt is. We hebben het over haar struggles in de medische wereld, hoe zeldzaam haar diagnose was. Ze deelt hoe ze veel moeite gehad heeft met de weg naar het verliezen van haar been, en hoe het ziekenhuis veel baat had bij deze moeilijke weg. Ze vertelt hoe het ondragelijk was, hoe veel pijn zij had en hoe zij haar onderbeen verloor. Ook deelt zij wat dit mentaal met haar deed, en hoe haar verteld werd dat zij zich aanstelde door dokters.

Passie

Toen zij uiteindelijk besloot naar zichzelf te gaan luisteren en te kijken naar wat zij zelf wilde begon ze met de sport schermen. We hebben het over hoe zij vaak voelde dat ze er alleen voor stond, en dat het misschien ook wel belangrijk is dat je bepaalde paden alleen bewandeld. Ze vertelt hoe het schermen eigenlijk wel een goed voorbeeld is van wie zij is en wat er gebeurd is in haar leven, ze heeft altijd tegen een heleboel dingen moeten vechten, en om er dan toch zo positief uit te komen, dat bewonder ik.

Modellenbureau

Verder hebben we het nog over haar sport, hoe dit haar geholpen heeft en haar loopbaan hierin. Ook hebben we het over dat ze een modellenbureau is gestart tijdens haar drukke tijdschema. Binnen vier maanden is zij dit gestart, en tijdens een negatieve tijd als deze pandemie heeft zij toch weer het positieve eruit weten te halen. Verder laat ze mij weten wat voor ervaring zij heeft gehad met modellenwerk na haar amputatie in 2015. Ze vertelt hoe zij model wilde worden omdat ze graag een representatie wil zijn die zij als jong meisje nooit gezien had.

Als laatste bespreken we dat ze sterker is geworden door de situatie, alhoewel de zwaarte niet van de situatie af gehaald moet worden, zij ziet zichzelf niet als een slachtoffer en hoopt hiermee andere mensen in vervelende situaties te inspireren en te helpen met haar verhaal.

Ben jij benieuwd naar het hele verhaal van Elke. Check dan de podcast op Spotify – Your Journey ‘Op de bank met Elke’. Veel luisterplezier!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Elke’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *