Podcast 34 – “Thuis is de plek waar je bed is”

by Your Journey

“Thuis is de plek waar je bed is”

Wonen in het buitenland en jezelf durven uitdagen

In deze aflevering zit ik virtueel op de bank met Kimberley Gerlach. Zij doet als studente een Master Public en Leadership aan de universiteit in Leiden. Ze heeft een heel deel van haar jeugd in Spanje gewoond, is au pair geweest in The States én heeft tijdens haar tweede jaar aan het hbo een tijdje in Japan gestudeerd. Ze is vaker in buiten- dan binnenland. Ze gelooft in bucket lists, kijken naar wat je in het nu wil en in het belang van een goede relaties met de mensen om je heen. Veel luisterplezier!

Van klein meisje naar vrouw

Ik leerde Kimberley kennen toen ze nog maar 16 jaar oud was. Als ik terugdenk aan Kimberley zie ik een ballet meisje voor me. De eerste keer dat ik haar zag had ze dan ook haar balletkleren aan. Nu is dat totaal anders..

Kimberley is nu 25 en er zit geen ballet meisje meer tegenover mij. Ze is een volwassen vrouw die enorm veel heeft meegemaakt. Ze is geboren in Amersfoort maar verhuisde al snel naar Spanje waar ze haar basis- en middelbareschool afronde. Daarna is ze naar de Verenigde Staten gegaan om daar au pair te zijn. Ze miste school toch te erg en besloot terug te gaan naar Nederland om te gaan studeren. In het begin moest ze erg wennen aan het klimaat. Daarnaast heeft ze erg last van allergieën en dergelijke waardoor het leven in Spanje vaak relaxter was.

Van hot naar her

Inmiddels is ze gewend aan het weer in Nederland. Ze is zelfs van de regen gaan houden. Zoals ik al zei is Kimberley ook nog in Amerika gaan wonen. Deze droom bestond al langer en ze wilde deze kosten wat het kost waar maken. Amerika is niet goedkoop, dat weet Kimberley ook. Toen kwam ze achter het au pair-programma. In dat programma kan je een tijd bij een familie wonen en voor de kinderen zorgen. Het voelde goed. Het voelde zelfs geweldig.

Ze was negentien en zorgde voor vier kinderen die voelde als familie. Gelukkig werd ze goed ingeleid. Haar reis begon met een vierdaagse training. Daar leerde ze onder andere meer over de cultuur in Amerika. Daar ontmoette ze ook mensen kennen die in haar omgeving hetzelfde deden. Deze reis was onwijs leerzaam voor Kimberley. Toch blijft het missen van huis onvermijdelijk. Ze miste haar vrienden enorm.

Na haar jaar in Amerika besloot Kimberley toch dat ze nog wilde studeren. Voor veel studies in het buitenland moest ze inleiding toetsen maken. Daar had ze geen behoefte aan in haar tussenjaar. Daarom besloot ze terug te gaan naar Nederland. Voordelen aan studeren in Nederland? Communicatie for sure! Ook Kimberley merkte dat. Dat maakte studeren op een andere plek een stuk makkelijker. In het tweede jaar van haar studie mocht ze een periode naar het buitenland. Om haarzelf uit te dagen besloot ze naar Japan te gaan.

Nu ze terugdenkt beseft ze pas hoeveel energie ze daar in heeft gestoken. Na alles zelf te hebben geregeld heeft ze een prachtige tijd gehad in Japan. Ze kan zelfs een beetje Japans lezen. Deze ervaring in één zin omschrijven? “Extreem.” In Japan voelde Kim zich ontzettend eenzaam. Dat kwam bijvoorbeeld door de verschillende tijdzones. Ook viel haar Whatsapp weg waardoor ze geen contact kon houden met het thuisfront. Ondanks dat heeft ze ook hele mooie dingen meegemaakt door deze ervaring.

Durven dromen

Inmiddels doet Kimberley weer iets heel anders. Ze is lid bij een studentenvereniging in Den Haag. Dat heeft haar leven compleet veranderd. Ergens bij horen en de Nederlandse cultuur beter leren kennen geeft haar een goed gevoel. Kimberley heeft in meerdere commissies gezeten en zit zelfs in het bestuur. Ze combineert al haar ervaringen en bundelt deze om andere mensen te helpen.

Kimberley is zo ingeburgerd dat ze soms even vergeet hoe internationaal ze is. Ze heeft zoveel dingen gedaan en is op zoveel plekken geweest dat ze soms even vergeet dat ze niet uit Nederland komt. Voor Kimberley is ‘thuis’ de plek waar je slaapt. Al is dat Nederland, Spanje, Japan of op vakantie. Dat is bijzonder en heel knap.

Kimberley is nog lang niet klaar. Ze zou heel graag nog gaan backpacken in Azië. Ze heeft zelfs al haar spaardoel bereikt! Een laatste tip van Kim? Zet je doelen! Een jaar voelt heel ver weg maar het gaat eigenlijk heel snel. Doe wat je wil doen en doe het nu.

Ben jij benieuwd naar Kimberley’s verhaal? Luister dan “Op de bank met Kimberley” via Spotify – Your Journey!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Kimberley’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *