Podcast 22 – Een salon in Spanje en freelance werk

by Your Journey

Op de bank met Ingrid Schlingmann

Over levenslessen, freelance werken en de rode draad

In deze podcast krijg je een kijkje achter de schermen van mijn privéleven. Ik ga in gesprek met hair, makeup-artiest en vriendin Ingrid Schlingmann. Ik had een afspraak in haar salon in Nederland en besloten spontaan een podcast op te nemen tijdens het knippen.

Levenslessen

Ingrid en ik delen de levenslessen die we geleerd hebben en over hoe je je innerlijk kunt versterken met het accentueren van je uiterlijk. Dit gaat volgens ons veel verder dan je haarstijl en make-up. Ingrid legt uit hoe het zit met de verschillende types en she walks her talk. Ze inspireert andere elke keer namelijk elke keer weer met een extreme of minder extreme versie van zichzelf. In de ruime tien jaar dat ik Ingrid ken heeft ze mij al regelmatig verrast.
Ga er dus lekker voor zitten, of luister bijvoorbeeld in de trein of auto! Laat je inspireren door deze award-winning creatieveling en vriendin: Ingrid.

Spoiler! Ergens tijdens het gesprek daagt ze mij uit om iets erg bijzonders met haar te doen.

Spanje

Ingrid en ik hebben elkaar al een half jaar niet gezien vanwege de pandemie. Ingrid stelt zichzelf voor, ze is een hair en make-up artist. Ze is nu door Corona langere tijd niet naar Spanje geweest. In Spanje had Ingrid toen wij elkaar voor het laatst had gezien studenten lesgegeven tijdens een workshop voor Jongleren.es.

Ingrid heeft een zaak opgericht in Spanje, maar woont inmiddels weer in Nederland waar zij les geeft en freelance werkt in een salon. Zij vertelt over hoe je in de loop van je leven andere uitdagingen tegenkomt, ook al heb je een bepaalde ambitie of doel voor ogen. Zo vindt zij het bijvoorbeeld supertof om haar kennis en ervaring over te brengen aan mensen met dezelfde ambitie als dat Ingrid heeft.

Ontwikkeling

We hebben het over wat vaker de rode draad is in onze gesprekken: ontwikkeling. Hoe wij ergens terecht gekomen zijn of wat onze plannen zijn voor de toekomst. Ook dat we weer opnieuw mogen kiezen, en dat je je niet aan een ding hoeft vast te houden, je mag ambities blijven krijgen en achterna zitten.

Kleding

Ook wordt er besproken hoe de manier waarop je je kleed je vrolijker en gelukkiger kan maken. Het kan je dichterbij jezelf brengen. Ingrid trekt bijvoorbeeld vaak een gekke legging aan als zij zich extra vrolijk voelt, en ik doe mijn rode lippenstift op, juist om vrolijk te worden! Zo kunnen alle kleine beetjes helpen als het gaat om positief de dag starten. Wanneer jij je kleed en je daarin op je gemak voelt is dat net dat beetje extra zelfverzekerdheid wat je nodig kan hebben om dat examen te maken, of een presentatie te doen.

Balans

Ingrid en ik praten over hoe Ingrid zich voelt nu ze in balans is. Ze heeft tijd voor alles wat ze leuk vindt om te doen en om te denken aan nieuwe dingen voor de toekomst. De balans is belangrijk om op een punt te komen waarin je blij bent en accepteert wie je bent. Tuurlijk kunnen er vervelende dingen gebeuren, bijvoorbeeld Corona kan een onwijze domper zijn. Toch blijven we beide positief.

Ik sluit af met Ingrid die mij gelukkig vertelt dat we nog een podcast op zullen nemen, omdat wij zoveel te bespreken hebben. En dan daagt ze mij uit om de volgende keer om een hippe lok in mijn haar te doen, terwijl zij de instructies geeft. Tot de volgende keer dus!

Benieuwd naar het hele verhaal van Ingrid? Klik dan hier!

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Ingrid Schlingmann’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *