Podcast 20 – Je hebt recht op een mooie mensen verzameling

by Your Journey

Op de bank met Sandra Brandt

Over afstand houden, hulp durven vragen en het recht hebben op een mooie mensen verzameling

Sandra Brandt en ik hebben een intens gesprek over kritisch geblaat in je hoofd versus de flow verleiden met je samen te werken. Ook praten we over afstand houden, hulp durven vragen en Sandra legt uit hoe je compassie voor je eigen systeem kunt krijgen en recht hebt op een ‘mooie mensen verzameling’. Dit alles wordt vertelt in deze blog. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Sandra Brandt

Sandra Brandt is auteur van het boek “Klaagvrije Maandag” dat dit jaar is uitgekomen, ze is radio host, sparringpartner voor teams en directie en nog veel meer! Ze denkt niet in functies en in termen, ze vindt zichzelf niet specifiek ‘iets’. Wel vindt ze het belangrijk om niet te buigen “voor die criticus in haar hoofd” en in te kunnen tappen op het weten en echt te voelen wat haar lichaam nou eigenlijk vertelt. Keuzes maken die soms spannend en eng zijn, vindt Sandra juist heel goed. “Door deze keuzes te maken kan je er heel veel geluk en vrijheid voor terug krijgen.”, zegt Sandra.

Gun het jezelf

Ik gun het mezelf echt voor het eerst, ik zie in dat ik echt blij mag zijn en echt voor mezelf mag zorgen. Voor anderen zorgen heb ik altijd al gedaan, nu is het tijd om voor mezelf te zorgen. Sandra en ik zijn van mening dat het belangrijk is om niet altijd naar die criticus in je hoofd te luisteren, je gaat dan vaak over je grenzen heen en wordt onaardig naar de rest van de wereld. Neem dus echt af en toe een momentje voor jezelf, dit hoeft niet lang te duren. Luister vooral naar wat je lichaam nodig heeft en niet wat de criticus in je hoofd zegt.

Laat jezelf horen

Ook vinden Sandra en ik het belangrijk om je stem te laten horen, maar hoe gebruik je je stem en durf je dit wel? Het vraagt moed om je emotie te laten zien en horen, wel is dit heel belangrijk om te doen. Zo leer je voor jezelf opkomen en zorgen. Als je nooit uitspreekt hoe je je nou echt voelt, zullen anderen hier ook nooit achter komen en je niet kunnen helpen. Wees niet bang om fouten te maken, het komt vaker voor dan je verwacht dat mensen je willen supporten. “De kunst is om uit te reiken en te laten zien dat je die support nodig hebt.”, zegt Sandra.

Wel vinden we dat hulp vragen echt een “dingetje” is, vooral jongeren hebben hier moeite mee en trekken zich liever terug. Sandra en ik vinden het belangrijk dat je actie onderneemt en uitreikt naar hulp en support, want alleen zo kan je geholpen worden! Hoe lastig en ingewikkeld het ook kan zijn.

Afstand houden

We hebben behoefte aan fysiek contact, door de situatie van nu kan dat niet altijd maar dat is prima. We zijn altijd bij elkaar in ons hart ook al is die knuffel wel heel fijn. Het is belangrijk om vanuit respect af te stemmen of iemand wel of niet fysiek contact wil hebben.

Flow verleiden

“Ik produceer mijn eigen aannames die mij dienen. Ik heb geleerd dat je de flow kunt verleiden om met je samen te werken, dit heeft allemaal met aannames te maken. Ga er gewoon altijd vanuit dat flow er is en dat flow altijd met je wil samenwerken”, zegt Sandra. We zijn het hierover helemaal met elkaar eens.

Nog een mooi inzicht dat Sandra deelt: “Ik sta mezelf toe om niet meer op functies te reageren, maar vanuit kwaliteiten en passie te praten. Hierdoor willen recruiters juist met mij koffie gaan drinken en vanuit hier kunnen ze kijken waar ze mij kunnen plaatsen. Door deze manier en techniek te gebruiken creëer je een hele andere flow, wat vaak heel positief uitpakt” .

De les van deze podcast is: durf te zakken in het hier en nu en loop niet weg, blijf erbij en sta af en toe even stil. Al voel je ongemak en onwetendheid, het is mooi om te leren dat je dingen al van tevoren kan merken en zien. “Het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden.”

Luister naar het fluisteren van je lijf en wat je wensen en dromen zijn. Sandra zegt: “Door te leren voelen, zal je toch meer je agenda los moeten laten. Als je je (fysieke) grenzen aangeeft, hoeft dit niet te betekenen dat iemand zich op zijn pik getrapt voelt, wegloopt en jou weg wil hebben uit zijn of haar leven.” Respect voor jezelf is belangrijk. Door je grenzen aan te geven, laat je zien wie je echt bent. Je mag compassie voor jezelf en jouw systeem hebben als het een keertje niet lukt.

Luister nu naar de podcast ‘Op de bank met Sandra Brandt’  

Laatste posts, Op de bank met, PODCAST , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *