Persbericht – Holland Kindness Pandemic

by Your Journey

Holland Kindness Pandemic

51-jarige hippie start Pandemic of Kindness voor Corona-jongeren

Ze is het zat. Het beeld dat media schetsen van jongeren in Coronatijd strookt niet met de werkelijkheid, aldus onderwijsondernemer en jongerencoach Joyce van Ombergen-Jong. Er heerst verdriet, verslagenheid en depressie en dat mag niet langer worden genegeerd. Daarom vertrekt deze 51-jarige ‘hippie’ op 22 augustus met een missie vanuit haar veilige bubbel op het platteland van Zuid-Spanje, om in haar geboorteland met de Holland Kindness Pandemic jongeren, hun ouders en leraren een luisterend oor te bieden.

“Gaan we weer,” dacht Joyce van Ombergen-Jong toen ze de Brief van de Dag van de 94-jarige Jan Hoek las, die afgelopen week viral ging op de sociale media. De Beverwijkse Joyce, die twaalf jaar geleden met haar man en twee kinderen naar Spanje emigreerde, begrijpt de positieve intentie van Jan, maar wordt boos en verdrietig door het beeld dat de media telkens schetsen van jongeren in Coronatijd. “Jeugd zorgt voor extra besmettingen, jeugd is gevaarlijk… nee! De signalen die ik van jongeren krijg, klinken heel anders. Ze voelen zich onbegrepen, geïsoleerd en verkeren soms zelfs in depressie omdat ze bang zijn voor hun toekomst.”

Pandemic of Kindness

De bevlogen onderwijsondernemer kan het verdriet niet langer negeren en besloot haar eigen golfbeweging te starten: de Holland Kindness Pandemic . “Op 22 augustus vertrek ik vanuit Spanje naar Beverwijk. Van daaruit ga ik ‘gewapend’ met een blauw Volkswagenbusje en twee luisterende oren op pad.” De ‘Dutch glamour hippie’, zoals ze zichzelf noemt, heeft geen tourschema. “Ik reis op verzoek, dus als je even aandacht in de vorm van bijvoorbeeld coaching van me wilt, dan kom ik naar je toe. Ik hoop dat de liefde zich als een olievlek verspreid, als positieve tegenhanger van Corona.”

Aandacht als heelmiddel

Joyce, voor velen afgekort tot Joy, wil met de Holland Kindness Pandemic jongeren tussen de 15 en 24 jaar, hun ouders en leraren helpen zich beter in hun vel te laten zitten. “When there is fear, there is less joy,” legt ze uit. “Door angsten weg te nemen, hoop ik de Next Generation weer perspectief te bieden. Het is echt een ‘act of kindness’, dus mijn belangrijkste – en enige regel – is: ‘wees lief voor anderen én jezelf!.” Haar missie is volbracht als er een positieve beweging op gang is gekomen waarbij mensen elkaar liefdevol, zonder angst en respectvol ontmoeten.

Supporters gezocht

Om haar missie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, zoekt Joyce sponsoren en donateurs. “Van lokale ondernemers die iets willen geven aan de jongeren die ik spreek, tot de reiskostenvergoeding die nodig is om van A naar B te komen. Ik word bijgestaan door mijn team en we kunnen alle positieve vibes gebruiken!

Volg Joyce op missie

Joyce en haar Pandemic of Kindness zijn te volgen via Instagram ( fear.lessjoy ) waar jongeren rechtstreeks met haar kunnen sparren, Facebook ( Holland Kindness Pandemic), en #HollandKindnessPandemic.
Ook maakt ze onderweg podcasts die terug te luisteren zijn via YourJourney.academy. Sponsoren en donateurs kunnen zich aanmelden via info@yourjourney.academy, +34 663 157 784 of +31 652 586 222

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, bloggen en coachen!

Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *