Podcast 19 – Opvallen door je eigen X-factor te vinden

by Your Journey

Opvallen in de massa

Wanneer ben jij anders en kun jij zeggen dat je de X-factor hebt?

In deze podcast gaat Joyce je uitleggen hoe je opvalt in de massa. Wanneer val je nou echt op? Wanneer ben jij anders dan een ander en kun jij zeggen dat je de X-factor hebt? Je hebt de X-factor als je één of meerdere eigenschappen hebt die een ander niet heeft. Heb jij de X-factor? Find out!

Waar val je op?

Het is nog niet zo makkelijk om op te vallen. Als persoon of bedrijf moet je iets unieks hebben. Het is belangrijk om mensen te kennen maar vooral om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn een heleboel plekken waar dat kan; een studentenvereniging, een sport of een cursus. Het kan overal. Als je nieuwe mensen leert kennen is het belangrijk dat je iets uitstraalt. Als je de beste versie van jezelf wilt laten zien moet je even terug gaan naar jezelf. Wat wil je bereiken?

Een oefening die goed kan helpen is even tot rust komen. Vind een rustig plekje waar je even honderd procent rust vindt. Zet de podcast aan en luister in alle stilte.

Voelen

Voel hoe het met je gaat. Adem rustig in en uit. Is het druk in je hoofd? Laat alles even weg drijven. Laat alles los. Ga in je gedachten naar een plek die ik de secret lake noem. Dat is een fijne herinnering. Een fijne plek voor jou. Een feestje, een dag met familie, een etentje of gewoon een moment voor jezelf. Visualiseer in gedachten je secret lake. Hoe ziet het eruit? Zie je echt een meer? Ga aan de rand van het meer zitten. Het water is zo strak dat je de weerspiegeling kan zien als een spiegel. Als je er in kijkt zie je jezelf. Je kijkt in je eigen ogen. Kijk eens wat er mooi is aan jezelf. Iets waar je eerst misschien onzeker over was is nu heel mooi. Heb je een boodschap aan jezelf? Vertel het.

Voordat je terugkomt uit deze visualisatie wil ik dat je even stilstaat bij het feit dat je hier op aarde bent. Jij bent op deze plek. Mensen worden blij van jou. Jij bent je eigen secret place. Sta nu op en loop langzaam terug. Ga weer rustig zitten. Je bent weer terug in het nu. Je kan reflecteren en opschrijven wat je net hebt gezien of even tot rust komen. Waar jij je prettig bij voelt.

Als jij je X-factor wilt vinden moet je goed bedenken waar je passie ligt en wat je wilt bereiken maar vooral: hoe laat je zien waar je voor staat? Daarbij moet je ook nog eens een goede indruk achterlaten. Dat lijkt nu misschien heel veel, maar er zijn maar vier manieren voor nodig. Benieuwd? Dit zijn ze!

Mogelijkheden

De eerste manier is simpel: denk in mogelijkheden. Die zijn grenzeloos, als jij er in gelooft.

Affirmaties

Nummer twee is een goede oefening voor bijna elke gebeurtenis. Gebruik affirmaties. Dat zijn korte maar vooral krachtige zinnetjes die je tegen jezelf kan herhalen. Een voorbeeld is: ‘ik ben goed zoals ik ben’ of ‘ik ben mooi en mensen houden van me.’ Hiermee versterk je je zelfvertrouwen. Je kan het tegen jezelf zeggen in de spiegel en jezelf in je ogen aankijken. Op deze manier begin je niet alleen de dingen die je zegt te geloven maar ook in jezelf te geloven.

Visualisatie

Bij de derde oefening doe je visualisatie oefeningen. Oftewel: ga lekker aan de slag met fantaseren. Zie jezelf voor je zonder angst. In je fantasie kan je alles wat je nu misschien niet durft. Durf te dromen.

Zelfvertrouwen

De vierde en laatste oefening is er eentje om je zelfvertrouwen flink omhoog te krijgen. Besteed aandacht aan je styling en make-up, maar wees vooral jezelf. Wat vind jij mooi en waar krijg je power van? Laat daarmee je sterke kanten zien. Kijk goed naar wat jouw sterke kanten onderstreept en gebruik dat. Als je een keer uit je comfortzone gaat, kom je misschien wel iets tegen waardoor je veel sterker in je schoenen komt te staan.

Benieuwd naar de hele podcast? Klik hier! Veel luisterplezier.

Luister nu naar de podcast ‘Opvallen in de massa’  

Laatste posts, PODCAST , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *