Podcast 13 – Visualiseren en je onderbewuste aanspreken

by Your Journey

Visualisatie

Luisteren naar je gevoel en dat achterna gaan

In deze podcast vertel ik over de kracht van visualisatie. Wat is visualisatie en hoe zet je het in om tot jouw keuze te komen? Klinkt dit wat zweverig? Luister naar wat visualisatie inhoudt en wie weet past het wel meer bij je dan je zelf zou verwachten.

Fantaseren

Visualiseren is eigenlijk niks anders dan fantaseren of je iets verbeelden.
Misschien kun jij je nog herinneren hoe je als klein kind van alles bij elkaar fantaseerde. Je was ridder of prinses en een stuk hout diende als zwaard of toverstaf. Voor jou voelde het echt, je dacht er niet te veel over na en maakte je al helemaal geen zorgen over of iets wel of niet realistisch was.

Bij visualiseren gebruik je met name je rechterhersenhelft, ook wel het creatieve deel, terwijl nadenken in je linkerhersenhelft gebeurt.

Doel bereiken

Bij visualiseren spreek je je onderbewuste aan, dit lukt niet met alleen nadenken over dingen. Daarbij activeer je je creativiteit waardoor je ook toegang krijgt tot niet voor de hand liggende oplossingen of mogelijkheden.

Visualiseren is een krachtig middel om je doelen te bereiken. Om een wens werkelijkheid te laten worden. Op het moment dat je beeld hebt van jezelf in een gewenste situatie dan reageert jouw lichaam en geest daarop.

Een voorbeeld; je hebt hoofdpijn en neemt kort de tijd om te visualiseren dat de hoofdpijn een plek is die steeds kleiner wordt die uiteindelijk verdwijnt. Dit helpt echt!

Oefening

Om je de kracht van visualiseren te laten ervaren neem ik je in mee in een oefening. Zorg dat je op een rustige plek zit waar je niet gestoord kunt worden voordat je gaat luisteren naar deze podcast. Met oortjes luisteren versterkt het effect. Luister deze oefening niet tijdens het fietsen of autorijden. Of je moet niet zelf rijden natuurlijk ;-).
Pen en papier zijn handig om te noteren wat je gevoeld of gezien hebt tijdens het visualiseren!

Na de oefening vraag ik je nogmaals om pen en papier vast te pakken en te schrijven wat je zag. Misschien zag je alleen woorden, of zelfs helemaal niks. Wat zijn de dingen die je opvielen? Waren er bijzonderheden? Misschien krijg je een idee over wat je nu te doen staat. Misschien moet je met iemand gaan praten over de situatie waar je nu in zit. En kijk ook naar wat je het allerliefste wilt.

Ik daag je uit om tenminste een keer per week actie te ondernemen met deze oefening. Benieuwd naar de hele podcast? Klik hier!

Luister nu naar de podcast ‘Visualisatie’  

Laatste posts, PODCAST , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *