Podcast 7 – Antwoorden zijn dichterbij dan je zou denken

by Your Journey

Denken of voelen 

Een belangrijke keuze op gevoel maken

In andere podcasts is het maken van keuzes al aan bod gekomen. Ook actieplannen en gaan staan voor je eigen keuze. Al deze dingen vragen best veel denkwerk, maar zijn nodig om tot een keuze te komen. Maar naast denken is er ook voelen. Je kunt een keuze namelijk ook op gevoel maken. Daarnaast is het belangrijk vertrouwen te hebben.

Antwoorden

Je kunt op jezelf vertrouwen en op het feit dat de antwoorden (en daarmee keuzes) vaak veel dichterbij zijn dan je misschien in eerste instantie denkt. De antwoorden zitten namelijk in onszelf en ons lichaam ‘praat’ tegen ons. Als je aan jouw keuze denkt en je hart maakt een sprong van blijdschap dan weet je dat het goed zit.

Krijg je het benauwd van dit idee of trekt je maag samen? Dan is dit niet de juiste keuze. In ieder geval niet voor dit moment. Ook al denk je misschien van wel, je lichaam weet eerder wat goed voor je is, dan je hoofd.

Geloof je gevoel

Veel succesvolle ondernemers zoals bijvoorbeeld Mark Zuckerberg nemen hun beslissingen op basis van gevoel. Dat zou je misschien niet denken. Zij hebben een antenne ontwikkeld voor het maken van de juiste keuze en gaan vaak tegen de stroom in. Ze hebben leren vertrouwen op zichzelf.

Hoe zit dat dan met die ‘antenne’?

Misschien herken je het volgende? Je denkt aan iemand en vlak daarna stuurt diegene je een appje. Toeval? Ik denk van niet. Hocus pocus? Wel nee, eigenlijk maak je gewoon op afstand contact met diegene, net als je telefoon contact maakt met een zendmast. Die ‘praten’ ten slotte ook met elkaar via de lucht.

Leer vertrouwen

Als je leert op jouw ‘antenne’ te vertrouwen, pik je de signalen sneller op. Luister naar je eigen gedachtes. Zet jezelf aan het denken. Je hoort een nummer en denkt aan iets of iemand, of het past precies op hetgeen waar jij mee bezig bent. Of je leest een zin in een boek en je krijgt meteen een openbaring, dit was waar je naar opzoek was. Dit heet ‘energie volgt gedachte’. Je kunt dit toeval noemen, maar je zult zien dat je leven een stuk interessanter is als je deze signalen serieus zal nemen.

Daag jezelf uit

Wat goed kan helpen is jezelf uit te dagen om te dromen. Je kunt bijvoorbeeld mediteren. Er bestaat ook nog zoiets als de wet van de aantrekkingskracht waar je meer over kunt horen in mijn podcast ‘Wet van de aantrekkingskracht’.

In deze podcast heb je geleerd om naar jezelf en je gevoel te luisteren. De antwoorden die je denkt te zoeken zijn veel dichterbij dan je denkt. Luister onze podcast voor meer tips om achter de antwoorden te komen die je zoekt!

Luister nu naar de podcast ‘Denken of voelen’  

Laatste posts, PODCAST , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *