Drie vluchten per dag

by Your Journey

We zijn een half uur aan de telefoon..

‘Vliegtuigen uit Spanje mogen per direct niet meer in Nederland landen’ lees ik op het nieuws. Damn, dit heeft echt serieuze impact, ik laat het even op me inwerken. Een paar minuten geleden zat ik nog op FaceTime bij te kletsen met mijn ouders die aardig op leeftijd zijn. Mijn vader is sinds vanochtend verkouden maar is er vrij laconiek onder en maakt de ene na de andere grap. Normaal gesproken doe ik vrolijk mee, humor verbindt ten slotte, zeker in tijden van crisis. Maar dit keer niet. ‘Pap, stop daarmee, we zitten best ver weg’ hoor ik mezelf voor het eerst sinds ik alweer ruim elf jaar geleden geëmigreerd ben zeggen.

Er gaan ten slotte drie vluchten per dag, mocht ik om wat voor reden naar Nederland willen of moeten. Maar nu dus even niet. De komende twee weken ben ik niet welkom in mijn geboorteland, in ieder geval niet via het luchtruim. Ik stuur het nieuwsbericht door naar mijn vader en krijg een afbeelding van een mannetje met een glas rode wijn als mondkapje terug ‘also available in white’ staat eronder. Ik moet onwillekeurig lachen. Onverbeterlijk en eigenlijk ben ik er ook blij om. Want wat nu als hij de moed laat zakken en vol zelfmedelijden op de bank zou gaan zitten, dát zou pas echt erg zijn. Voor hem zelf, mijn moeder en natuurlijk voor mij die hem niet op kan komen zoeken om hem op te beuren met een fles wijn of een foute grap.

Later op de avond krijg ik een appje van mijn zoon, die 10 minuten verderop woont met het voorstel om Monopoly te installeren zodat we als gezin virtueel een potje kunnen spelen. We zijn een half uur aan de telefoon om het technisch en op de meest voordelige manier te regelen en dan hebben we het voor elkaar. Hij gooit een voorstel qua tijd in de familie appgroep en onze dochter vraagt of het ook ietsje later kan. Zij heeft als enige in het gezin meer bewegingsruimte omdat ze in Nederland studeert. De rest zit in Spanje, in totale lockdown met een lege agenda en dus alle tijd van de wereld.

Drie vluchten per dag. Zodra dit allemaal achter de rug is er eentje voor mij om mijn familie en vrienden in Nederland live te kunnen knuffelen. Tot die tijd….stay safe en vooral thuis allemaal!

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, bloggen en coachen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *