College Tour maart 2020

by Your Journey

Wat een voorbeeld

De College Tour. Het voelt voor Joyce en mij, na alle gebeurtenissen rondom het Corona virus, alweer maanden geleden. Toch is niets minder waar, het is namelijk pas twee weken geleden dat we in Nederland waren!

Elke sessie is anders

Het was weer een week vol van verschillende indrukken en interessante gesprekken, zowel met studenten als met docenten en opleidingsmanagers.
Elke presentatie gaan we heel open in. We hebben onze presentatie, weten welke onderwerpen we willen aansnijden, maar de studenten en de vragen, zijn elke keer weer anders.

Zo hadden we dit keer een student die ‘ja’ antwoordde op onze vraag ‘hebben jullie wel eens stress ervaren?’. Hij vertelde dat hij een burn-out heeft gehad en daar nu weer helemaal van aan het herstellen is. Hij deelde dit zonder enige twijfel waarmee hij liet weten dat het niet erg is als je hiermee worstelt of geworsteld hebt. Wat een voorbeeld!
Iedereen; Joyce, medestudenten, de docent en ik waren er stil van. Het gevolg was dat studenten vragen over dit onderwerp gingen stellen en de docent ook zijn verhaal met de groep deelde.

Tijdens de laatste presentatie van onze Tour zei een meisje, terwijl ze in een collegezaal zat met 60 andere bekende (en onbekende) mensen, dat ze wel eens eerder een visualisatie oefening had gedaan bij haar therapeut. Ook zij deelde het zonder enige schaamte en er werd door anderen niet om gelachen of gek omgekeken.

Opener

We doen de College Tours door Nederland nu al meer dan een jaar en we merken dat studenten steeds meer met elkaar delen en dat ze opener naar elkaar aan het worden zijn.

Wij kunnen weer terugkijken op een geweldige week met serieuze gesprekken en waarin gelukkig ook veel gelachen werd.

In het najaar van 2020 mogen we weer!

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *