Waarom emigreren?

by Your Journey

Waarom emigreren?

Toen ik in 2016 stage ging lopen in Málaga werd ik direct verliefd op de stad.

Zodanig verliefd, dat ik nu twee jaar later, besloten heb om na het afronden van mijn studie met mijn vriend te gaan emigreren!

Maar waarom emigreren?

Na een geweldige ervaring van een half jaar heb ik nog steeds elke dag heimwee. Toen ik daar stage liep en in het Spaanse leven meedraaide voelde ik mij daar thuis.

Mijn vriend is in deze zes maanden drie keer langsgekomen. Een jaar later waren wij weer in Málaga. Terwijl hij een slok nam van zijn biertje en naar een ondergaande zon keek, zei hij tegen mij: “ Megan, waarom wonen wij hier eigenlijk niet?”

“Mij hoef je niet te overtuigen.”. Dat was mijn enige reactie erop. De mensen in mijn omgeving weten dat dit altijd een droom van mij is geweest, daarom ben ik daar ook zes maanden stage gaan lopen.

Weer een periode later, in Nederland, zonder biertje in zijn hand, begon mijn vriend er weer over. Inmiddels is het geen droom meer, maar een plan.

Maar waarom naar Spanje? Wij zijn het er samen over eens dat wij het Spaanse leven prefereren boven het Nederlandse, drukke en vooral perfect georganiseerde leven. De spontaniteit, het leven en de cultuur van de Spanjaarden zijn de factoren die ons overtuigd hebben om te gaan. Gelukkig wordt er heel enthousiast gereageerd in onze omgeving (zij hebben een tweede vakantieadres☺).

Nu kent elk land, ook Spanje, zijn nadelen. Het is een spannend proces maar voor ons is het belangrijk dat we elkaar niet over een paar jaar aankijken en zeggen: hadden we het maar geprobeerd. And guess what?! Nu woon ik hier!

A dream is a wish your heart makes zei Assepoester ooit. Vamos a vivir nuestro sueño (wij gaan onze droom leven).  Wij geloven erin dat als je niet waagt, je niet wint.

Wat lijkt jou het spannendste aan emigreren?

Mijn naam is Megan, ik ben 24 jaar en woon en werk in Málaga. Voor mijn stage in het derde jaar ben ik voor zes maanden naar Zuid-Spanje gegaan. Hier ben ik verliefd geworden op de mensen, het land, de cultuur, het eten en ga zo maar door.
BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *