De bus naar Ronda – een avontuurlijk tussenjaar

by Your Journey

Veldonderzoek ‘De bus naar Ronda – een avontuurlijk tussenjaar’

‘Ik ben begonnen aan je boek en moest je nu gewoon al even een berichtje sturen; wat is het begin al leuk! Grappig hoe relatable het boek tot nu toe is. Ik vind je manier van schrijven erg leuk.’ Dit berichtje krijg ik van een studente die ik heb gevraagd om mee te lezen als ik net terug ben vanuit Ronda waar ik samen met mijn man veldonderzoek heb gedaan voor mijn boek.

We hebben de route gereden die Rowan mijn hoofdpersoon met de bus reist van Fuengirola naar Ronda en gecheckt of wat ik over haar verblijf in Ronda schrijf ook een beetje klopt met de werkelijkheid.
We moesten eerst mijn dochter naar het vliegveld brengen dus reisden met de auto in plaats van met de bus maar dat mocht de pret niet drukken. We namen wel de busroute om zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen.

Onderweg maak ik aantekeningen over het uitzicht en herkenningspunten. Het is een behoorlijk bochtige weg dus ik moet uitkijken dat ik niet misselijk wordt. Het is een geweldige rit en ik geniet van de natuur. Dit ligt gewoon in onze ‘achtertuin’ wat heb ik toch een mazzel!

In Ronda aangekomen zijn we eerst bij een koffietentje gaan zitten om mijn digitale manuscript erbij te pakken en te kijken wat we allemaal mogen onderzoeken. We kruipen als het ware in de huid van mijn hoofdpersoon en checken al lopend, met mijn verhaal op mijn mobiel in de hand of locaties, afstanden en tijden kloppen en of ze realistisch zijn.

Wat was het gaaf om op die manier de stad te verkennen, weer eens wat anders dan een met een reisgids. Na maanden van schrijven achter mijn laptop, was ik op de plek waar een belangrijk deel van het verhaal zich afspeelt en dat gaf een heel speciaal gevoel.

Het berichtje van de studente en het veldonderzoek geven me een enorme boost om het ook daadwerkelijk af te schrijven. Het is namelijk niet niks. Op sommige dagen schrijf ik zo 500 woorden achter elkaar en op sommige dagen gaat het maar moeizaam. Op dit moment zit ik op 30.000 woorden en het streven is om in ieder geval rond de 50.000 uit te komen. Wie weet wordt het meer.
Langzaam begint zich ook een beeld van het einde van het boek in mijn hoofd te vormen, iets dat tot voor kort nog onduidelijk was. Ben je benieuwd naar mijn schrijfproces, volg me dan op Insta via @joyce.yourjourney.

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, bloggen en coachen!

BLOG, De bus naar Ronda, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *