Social media detox dag 1

by Your Journey

Social media detox dag 1

Het eerste wat ik normaal gesproken doe als ik wakker word, nadat ik mijn wekker heb uitgezet, is mijn Whatsapp berichtjes lezen. Maar niet vandaag, het is namelijk 1 december, de eerste dag van mijn social media detox!

Verwijderen

Gisteravond heb ik diverse apps verwijderd, waaronder Instagram, Facebook en LinkedIn. Whatsapp heb ik naar het laatste scherm verplaatst. Vooral de groepsapps vallen onder social media en ik zit er in een aantal. Mijn profielfoto heb ik verruild voor een waarin ik duidelijk maak dat ik alleen telefonisch en via email bereikbaar ben. Ik zet het ook in mijn status en kondig het voor de zekerheid ook nog maar even aan op de diverse kanalen. Ik heb geen idee of en hoe mensen hebben gereageerd op mijn berichtje. Stiekem ben ik er wel benieuwd naar merk ik naar maar dat is pech, ik zal het voorlopig niet weten.

Met mijn team heb ik afgesproken dat ik elke dag alleen rond lunchtijd mijn Whatsapp zal checken, om het niet helemaal onwerkbaar te maken voor ons allemaal.

‘Goedemorgen’

Al vrij snel loop ik tegen de eerste uitdaging aan, ik wens mijn gezin namelijk regelmatig goedemorgen via Whatsapp. Zowel mijn zoon als dochter wonen niet meer thuis dus berichtjes via Whatsapp zijn een fijne manier om contact te houden. Wanneer ik zakelijk op reis ben, gaan dit soort berichtjes uiteraard ook naar mijn man. Ik ben momenteel op reis dus het voelt een beetje kaal. Voordat ik onder de douche stap, wens ik mezelf dan maar een goedemorgen in de badkamerspiegel.

Ik heb trouwens niet de makkelijkste dag gekozen om te starten met mijn detox, ik bevind me vandaag namelijk met name op vliegvelden. Wat gelijk staat aan veel wachten en dus tijd om te doden. Ik heb geen boek om te lezen mee dus ben benieuwd of ik de verleiding zal kunnen weerstaan.

Vliegen

Aangekomen op Malta airport, krijg ik een lief berichtje via iMessage van mijn man. We hebben besloten dat dit kanaal niet meetelt want het staat gelijk aan sms’en. Blijkbaar mist hij onze gewoonte ook. Wel goed dat ik daarover niets heb gecommuniceerd naar anderen want voor ik het weet wordt dat de vervanger van Whatsapp.

Ik verdrijf de tijd met mensen kijken en het schrijven van deze blog. Voordat ik het vliegtuig in stap, is het lunchtijd en check ik mijn Whatsapp. Een van de berichtjes is van een van mijn collega’s met de vraag of ik de Insta story van een student die ik heb begeleid, heb gelezen! Natuurlijk heb ik geen idee waar ze op doelt want ik heb Instagram van mijn telefoon verwijderd.

In haar volgende berichtje staat “O nee, natuurlijk niet, je bent al met je social media detox begonnen!”. Het volgende berichtje is een screen shot van de bewuste post waarin hij aangeeft dat hij heeft besloten met me mee te doen omdat ik hem heb geïnspireerd. Hoe leuk! Mooie motivatie ook te weten dat ik het niet alleen doe! Op naar Barcelona waar ik een tussenstop heb van 2,5 uur… eens kijken hoe het me de rest van de dag vergaat! So far so good….!

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, bloggen en coachen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *