Social media detox

by Your Journey

Social media detox

Ik zit in de trein als ik op NU.nl een artikel lees van een journaliste die bij wijze van experiment een maand een social media detox heeft gedaan. Ik ben getriggerd en kijk na het lezen van het artikel op van mijn mobiel. Waar ik kijk zie ik mensen ondergedompeld in een parallelle wereld, de virtuele wereld. Ik vraag me af hoe dit fenomeen geleidelijk ook mij steeds meer in haar greep heeft gekregen.

Detoxen?

Hoe zou het zijn om net als de journaliste ook een maand te detoxen van social media? Het klinkt aanlokkelijk en moeilijk tegelijk, genoeg reden om ervoor te gaan. Meteen buitelt de ene vraag na de andere over elkaar heen in mijn hoofd. Want wat valt eigenlijk precies onder social media? Zijn dat naast het bekende rijtje Instagram, Facebook, LinkedIn bijvoorbeeld ook Whatsapp, nieuwsapps, spelletjes apps, gezondheidsapps en de app voor het weer?

Ik merk dat verder onderzoek nodig is en besluit de hulp van mijn team in de schakelen. In ons virtuele meeting point Basecamp (shoot valt dat systeem er ook onder?) zet ik het als te bespreken punt op de agenda. Dit kon zomaar eens een gezamenlijk experiment worden. Zij gaan er misschien wel heel erg last van krijgen dat ik minder makkelijk en snel te bereiken ben. Nou ja gelukkig kunnen ze me wel bellen en hun frustratie kunnen zij weer mooi in een blog verwoorden. Over blogs gesproken, ik weet nu al dat ik over mijn ervaring met het detoxen zal gaan schrijven. Deze post ik normaal gesproken ook altijd op social media.

Ik kan dit!

Gelukkig heb ik op mijn website de mogelijkheid om in te schrijven, zodat lezers als eerste een persoonlijk berichtje krijgen als ik weer een nieuwe blog heb geschreven. Dus mocht je er geen een willen missen in december (of daarna!) ga dan even naar mijn website en laat je mailadres achter.

Om het zakelijk een beetje te kunnen voorbereiden, besluit ik de uitdaging op 1 december aan te gaan. Tijdens de feestmaand geen social media, het klinkt een beetje als kerst zonder kerstboom of oud en nieuw zonder oliebollen. Maar ja wie A zegt moet ook B zeggen, om mijn voornemen dus kracht bij te zetten, verwijder ik meteen de eerste app. Ik kan dit!

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, bloggen en coachen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *