Q&A – Nee zeggen

by Your Journey

Hoe zeg je nee…

Max vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen zijn vrienden. Heb jij dit wel eens ervaren? Misschien niet met je vrienden, maar wel met je ouders of de rest van je familie. En waar precies vind je het moeilijk om nee tegen te zeggen? Dat 10de biertje, dat pilletje, mee uit eten gaan?
Ga eerst terug naar jezelf, waarom wil je ‘nee’ zeggen, heb je iets anders belangrijks op de planning staan zoals bijvoorbeeld een examen of sta je simpelweg niet achter de keuze die andere mensen voor jou maken.
Tegen een etentje kan je bijvoorbeeld ‘nee’ zeggen, omdat je het niet wil of omdat je geen geld hebt. Zeg je dan tegen je vrienden dat je geen geld hebt of laat je dat in het midden? Mochten zij dit niet accepteren, vraag jezelf dan af of het wel ‘echte’ vrienden zijn..?

Wil jij al onze tips horen? Kijk dan de rest van de video!

Heb jij ook een leuke vraag voor in de Q&A? Mail ons dan op info@yourjourney.academy

TV SHOW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *