Heb ik stress?

by Your Journey

Hoe weet ik dat ik stress heb?

De laatste tijd lees en hoor je veel over stress. Steeds meer jongeren lijken er last van te hebben als je het nieuws en allerlei onderzoeken mag geloven. Maar wanneer weet je nu of je last van stress hebt?

Wat is stress

Allereerst is het handig om te weten wat stress is. Stress is eigenlijk best een vaag begrip. Iedereen ervaart het wel eens, maar niet iedereen ervaart dezelfde soort stress. Iedereen reageert ook anders op stress. Stress bestaat onder drukke ondernemers, maar ook onder studenten, ouders en docenten.

Stress ervaar je als je dingen moet en er zijn allerlei factoren waardoor je die dingen niet, of minder goed, kunt. Je hebt bijvoorbeeld ruzie met een vriend(in), je vader of moeder is chronisch ziek of je zit vlak voor een belangrijk examen. Als je niet genoeg energie hebt om dit aan te kunnen, kun je veel stress ervaren. Die stress kan zich uiten op verschillende manieren, denk aan; een opgejaagd gevoel, buik of hoofdpijn, concentratieproblemen of huilbuien.

Piekeren

‘s Avonds in bed piekeren kan ook veel stress opleveren. Je druk maken over wat er nog allemaal moet met als gevolg dat je slecht(er) slaapt. Dit levert vermoeidheid op en kan weer tot gevolg hebben dat je minder zin hebt om te eten of dingen te doen. Herkenbaar? Grote kans dat je last hebt van stress. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijdig de stress ontlaadt, zodat je niet in een burn-out beland.

 

In dit blog ga ik dieper in alle symptomen van stress en de verschillende soorten.

Wil je aan de slag met het verminderen van de stress? Download hier 30 tips!

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, schrijven en coachen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *