Lizzy naar het buitenland

by Your Journey

Stage lopen in Nederland of het buitenland?

Lizzy Baas, is 18 jaar en studeert aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ze studeert voor mediaredactie medewerker in de communicatiebranche. Sinds begin september loopt ze stage bij de EO op de afdeling Visie. Hier werkt ze als lid van de tijdschriftredactie en beheert verschillende mediaplatformen.

Bijna negen maanden zal ze haar tijd fulltime doorbrengen in het EO-gebouw. Een keuze waar ze volledig achter staat. Toch wees alles er eerder op dat ze in het buitenland zou gaan stagelopen. Vanaf het moment dat ze zich inschreef voor de opleiding en te horen kreeg dat er een mogelijkheid was om naar het buitenland te gaan, besloot ze namelijk om die kans aan te grijpen. Tot het derde leerjaar aanbrak en ze tegenover de hoge kosten van een buitenlandse stage kwam te staan. Ze besluit dat ze dan maar later in haar leven gaat reizen en zich voor nu focust op het behalen van haar diploma. Dit betekent minder studieschulden maar ook; in Nederland blijven.

Buitenland wel interessant

Het buitenland biedt volgens haar wél enorm veel pluspunten. Zo ben je volgens haar volledig zelfstandig, weg uit je bekende omgeving en leer je er veel van. Ze ziet het ook als iets positief om geen rekening te hoeven houden met andere mensen, wat zij prettig vindt als einzelgänger. Meestal vindt ze het fijn om dingen zelf te regelen. Zo heeft ze controle over wat er gebeurt en wat er te gebeuren staat. Daarentegen kun je je in Nederland volledig focussen op je stage als je nog thuis woont en hoef je je geen zorgen te maken over dingen waar je in het buitenland wel zorgen om zou kunnen maken.

Haar vooruitzichten

Na de afronding van haar stage en opleiding wil Lizzy 100% zeker niet verder studeren. De kans is klein, maar als haar huidige stagebedrijf haar een baan aanbiedt, zou ze daar graag parttime willen werken. Als dat niet het geval is, zal ze toch proberen te solliciteren in de branche. Mocht dat ook niet lukken, dan wil ze eerst fulltime gaan werken bij haar bijbaantje.

Haar toekomst

Tijdens haar opleiding is Lizzy al haar eigen bedrijf ‘Picture Yourself – Foto & Video’ gestart samen met haar vriend Jeffrey. Ze wil haar eigen bedrijf, na de afronding van school, uitbreiden. In de verre toekomst ziet ze zichzelf daar ook fulltime werken, wanneer het iets beter loopt. Het redactionele leven zal ze dan volledig afsluiten.

Lizzy droomt erover in de komende vijf jaar een plekje voor zichzelf te hebben in Rotterdam, hopelijk samen met haar vriend. Ze verwacht een huwelijksaanzoek en wil graag fulltime bezig zijn met fotografie, terwijl ze geniet van het leven.

Ik ben Kayleigh en ik volg aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam de studie media-redactiemedewerker. Hier komt veel schrijven, filmen en sociale media aan te pas. Momenteel woon ik in Málaga, Spanje om mijn opleiding af te ronden met een stage.

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *