Vrijwilligerswerk

by Your Journey

Wat doet vrijwilligerswerk met je?

Met ons kantoor doen wij altijd aan vrijwilligersprojecten mee als daar de ruimte voor is. Dit varieert van Spaanse studenten de kans bieden op een praktijkervaring, het letterlijk doneren van geld tot een opzetten van een project bij een Spaans liefdadigheidsinstelling. Je leest het al, genoeg!

Kerst

Afgelopen kerst kriebelde het dit keer ook bij ons om zelf de handen uit de mouwen te steken. Om achter het bureau vandaan te komen en een organisatie te helpen die onze hulp goed kon gebruiken.

Wij waren al enige tijd in contact met het Ronald McDonaldhuis, dus er was maar 1 mailtje nodig met de vraag of ze onze hulp konden gebruiken en we kregen bericht terug dat we meer dan welkom waren.

Met het team gingen we voor de kerstdagen die kant op en begonnen we de hele keuken opnieuw in te delen. In het Ronald McDonaldhuis kunnen gezinsleden van zieke kinderen wonen zodat ze niet elke dag hoeven te reizen om hun kind te bezoeken. Ze proberen dan ook het Ronald McDonaldhuis zo leuk mogelijk in te richten en te zorgen dat er genoeg voor ze te doen is.

Waardering

Dit soort werk opent je ogen om nog maar eens dankbaar te zijn dat je zelf gezond bent. En dan die dankbare gezichten van de families, was dan ook echt alles waard en zullen we niet snel vergeten.

Hetzelfde geldt voor de vrijwilligers die met kerst in alle supermarkten staan om producten in ontvangst te nemen en die zij vervolgens weer uit delen aan de mensen die het echt nodig hebben.

TIP: Wil jij je steentje bijdragen als je vrijwilligers in de supermarkt ziet staan? Vraag wat ze nodig hebben. Bijna iedereen koopt namelijk rijst en pasta, daar is vaak dan ook een overvloed van. Betere alternatieven zijn dan bijvoorbeeld bonen of tonijn-in-blik.

Advies

Zelf raad ik iedereen aan om eens in de zoveel tijd vrijwilligerswerk te doen. Het is niet zo dat je met een collectebus langs alle huizen hoeft te gaan, maar je kan er ook voor kiezen met ouderen uit het bejaardentehuis een rondje te gaan lopen, zodat ze niet de hele tijd binnen zitten, een rondje te lopen met honden uit het dierenasiel, een keertje helpen bij een knutselmiddag in het kindertehuis, het strand schoonmaken, enzovoort. Er zijn zoveel opties mogelijk, dat er wel voor iedereen iets tussen zit!

Dus ga aan de slag, steek die handen uit je mouwen en help een ander die jouw hulp supergoed kan gebruiken.

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *