Q&A – Wat wel, wat niet

by Your Journey

Foto’s op social media

De vraag van deze week is van Koen en luidt als volgt: ‘Wat kan ik wel en wat moet ik niet op social media plaatsen? Werkgerelateerd’.

Vaak ben je je er niet van bewust dat als je vrienden je kunnen vinden op social media, jouw toekomstige werkgever je ook kan vinden. Het ligt er natuurlijk aan of alles afgeschermd is, maar mocht dit niet het geval zijn, dan hebben we hier een aantal dingen waar je op moet letten.

Voor een sollicitatie is het tegenwoordig heel normaal dat je eerst volledig gescreend wordt op social media. Jackie zegt hier heel bewust mee om te gaan. Dus weinig tot geen foto’s met alcohol en ook al rookt ze niet, mocht dat een keer gebeuren, dan komt dat er ook niet op.

Joyce houdt aan, zo min mogelijk foto’s met anderen. Sommige hebben daar totaal geen problemen mee, maar andere mensen wel. Het is dus ook goed om het aan mensen voor te leggen als je een foto wil plaatsen waar zij op staan.

Krijg de rest van de tips door de hele video te bekijken. Succes met het updaten van je social media account (of niet)!

Heb jij ook een leuke vraag voor in de Q&A? Stuur dan een mail naar info@yourjourney.academy

Laatste posts, TV SHOW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *