Q&A – Zenuwachtig als ze te laat komen

by Your Journey
2

Te laat komen..

“Hoe kan ik er beter mee omgaan dat mensen te laat komen..” Dit was de vraag van Iris. Ze geeft daarna nog aan dat ze er zelfs een beetje zenuwachtig van kan worden.

Jackie legt uit dat ze nu in Spanje woont en waar het land om bekend is, mañana mañana, soms ook frusterend voor haar is. Volgens haar is het het beste om zelf wel altijd op tijd te komen, vooral op professioneel vlak. Met vrienden is het misschien goed om hen eens flink te laten wachten op jou.

Wat betreft het OV. Joyce is iemand die altijd op tijd zal komen. Heeft ze een afspraak om 12 uur, dan berekent ze dat ze daar om half 12 wil zijn. Als ze dan iets later is, dan is ze nog steeds op tijd. Dit geeft haar de tijd om de omgeving te leren kennen, koffie te drinken of een praatje maken met mensen.

Heb jij nog tips om hiermee om te gaan of ben jij degene die juist altijd te laat komt? Laat hieronder in de reacties achter wat jouw ervaringen hiermee zijn!

Heb jij ook een leuke vraag voor in de Q&A? Stuur dan een mail naar info@yourjourney.academy

Laatste posts, TV SHOW

Comments (2)

Hey joyce, leuke vlog weer!

Ik ben dus zo iemand die dus totaal geen tijdsbesef heeft dus als je iemand kent die moeite heeft met op tijd te komen en plannen en alles heb ik hier de volgende tips:
*het is wijs om een half uur eerder te zeggen dan de afgesproken tijd, dan weet je zeker dat diegene op tijd is
*wordt vooral niet boos of ongeduldig! Dit werkt namelijk averechts en je hebt kans dat die ander zich ook gekwetst voelt ipv dit kun je beter diegene een stapje vooruit helpen door geduld te hebben en in kleine stapjes te denken – als diegene bijvoorbeeld altijd te laat is en 1 keer wel op tijd is complimenteer dit nieuwe gedrag en je zult zien dat ze het dan steeds vaker gaan doen en dat wil je toch uiteindelijk wel bereiken?
*bedenk altijd goed voordat je iets erbij denkt: doet ze dit expres of zit er iets anders achter? Het kan net zo goed zijn dat ze vroeger nooit heeft leren klokkijken, of dat kan ook dat diegene niks anders gewend is. Wees wijs en vraag het gewoon aan haar/hem wat de reden erachter is. Dan voelt diegene zich ook nog eens gehoord!

Bij mij werkt dit het beste het hoeft niet zo bij iedereen te zijn, maar succes ermee!
Groetjes, anouck

Dank voor je reactie en goeie tips Anouck!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *