crowdfunding voor het YJ magazine

by Your Journey

Magazine crowdfunden

‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’. En al helemaal als ze om geld vragen. Geld, voor veel mensen een beladen onderwerp. Het water moet me wel erg aan de lippen staan, wil ik om geld vragen, dacht ik zelf altijd. Totdat ik me een paar weken geleden opeens realiseerde dat om geld vragen ook een vorm van geven kan zijn. Huh? hoor ik je denken. Hoe bedoel je?

Laat ik het uitleggen. Op dit moment ben ik samen met mijn team, achter de schermen, hard aan het werk om een prachtig magazine te maken. Dit magazine genaamd ‘Your Journey’ is speciaal voor jongeren die inspiratie en tips zoeken rondom studie, werk, keuzes maken en de stress die daar soms bij komt kijken. Zo’n magazine bestaat nog niet, en wij gaan zorgen dat het er komt!
Om kosten te besparen kunnen we natuurlijk kiezen voor mindere kwaliteit maar dat willen we niet. We willen niet zo’n lullig blaadje produceren dat je bij de supermarkt meepakt. Nee, het moet een hoogwaardig magazine worden dat je na een jaar ook nog oppakt of doorgeeft aan iemand anders. En geen 1000 stuks maar een serieuze oplage van 10.000 stuks!

We willen het magazine persoonlijk uitdelen tijdens de ‘Your Journey College Tour’ waarbij we op mbo-scholen live Q&A’s zullen doen in collegezalen en waarbij studenten gecoacht kunnen worden op vragen of onderwerpen waarmee ze zitten. Er komen dus ook nog reis- en verblijfskosten bij, al met al lopen de kosten aardig op. We kunnen het blad natuurlijk gaan verkopen. Maar het is onze droom om het magazine gratis te kunnen uitdelen aan studenten tijdens onze College Tour.

En dan kom ik eindelijk bij vragen=geven, Want wat nu als we een bijdrage in de kosten VRAGEN? Dan GEVEN we mensen de gelegenheid heel veel studenten te inspireren én zo misschien wat minder te twijfelen over belangrijke keuzes in hun leven. En als dank voor hun support bieden we een aantal leuke en interessante tegenprestaties.

Ben ik trouwens ook niet degene die loopt te verkondigen dat hulp vragen een vorm van geven is? Door hulp te vragen geef je de ander namelijk de gelegenheid om iets voor jou te betekenen. Jij vindt het toch ook fijn als je een ander kunt helpen? Nou dat geldt meestal ook voor die ander! Waarom dan ook niet ook zo naar geld vragen kijken? Dat is ten slotte ook een vorm van hulp. Tja en dan kom je weer op het feit dat op geld een bepaalde lading zit. Maar geld is een ruilmiddel, niks meer niks minder.

Toen ik er zo naar kon kijken, besloot ik onderzoek te doen naar crowdfunding. Dit heeft geresulteerd in een campagne waarmee we geld gaan werven voor de drukkosten van het magazine. De opmaak, verspreiding en wat er al niet meer bij komt kijken, betalen we uit eigen middelen. Ik vind het reuze spannend, maar weet ook dat ik dit moet doen. Al is het maar om van die kramp rondom geld af te komen. En wie weet help ik er anderen, die ook met een droom rondlopen, wel mee. Ik kan ze dan haarfijn uitleggen hoe je zoiets aanpakt. Ervan uitgaande dat de campagne succesvol wordt. Zo niet heb ik altijd nog een leuk verhaal voor op verjaardagen ?

Anyway… All I want for Christmas is .… your support dit jaar!

Via de link krijg je een sneak peak van onze campagne. Je kunt dan een account aanmaken. Er volgt dan binnenkort vanzelf een mail als je kunt gaan doneren.

Delen is fijn ?

https://www.voordekunst.nl/projecten/8194-your-journey-magazine

Mijn naam Joyce van Ombergen-Jong, ik woon en werk sinds 2008 in de buurt van Málaga, Zuid-Spanje. Ik hou van reizen, schrijven en coachen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *