Hoe houd ik mijn dromen vast

by Your Journey

Buitenlandse dromen

Als je mij wat langer kent, weet je dat ik heel avontuurlijk ben. Ik hou van reizen, nieuwe talen ontdekken en ik ga graag nieuwe uitdagingen aan die op mijn pad komen.

Mijn droom was afgelopen jaar (2017) om stage te gaan lopen in het buitenland. Ik vond het super spannend, maar omdat ik al vaker in Spanje geweest ben, leek mij dit een interessante uitdaging voor mijn studie. Héél veel Skype, telefoon- en videogesprekken verder kwam ik met een aantal van mijn medestudenten tot de conclusie om stage te gaan lopen in Málaga! Voor mij echt absoluut een droom die uitkwam.

Hoe ik dit heb aangepakt? Ik heb super veel gesprekken gevoerd met mijn ouders, vrienden en school om gemotiveerd te blijven. Zonder hen was dit niet gelukt. Het is voor mij persoonlijk heel fijn geweest dat ik steun had van deze mensen en ik raad dit dan ook iedereen aan. Voor advies heb ik veel met mijn ouders gepraat en heb ik zo stap voor stap alles uitgezocht om deze droom waar te maken. Mijn tip: wees niet bang om hulp te vragen, er zal altijd wel iemand in jou omgeving zijn die bereid is om te helpen.

‘’ Ja maar……. dat lukt toch niet!’’

Ja, er zijn genoeg momenten geweest dat ik dit heb gedacht. Ik dacht dat het me niet zou lukken, omdat er toch wel weer iets in de weg zou komen te staan. Zou dit wel zo leuk worden zoals ik had me had voorgesteld? Of zou ik mijn eigen vrienden thuis snel gaan missen? Natuurlijk zijn er momenten geweest dat ik mijn vrienden miste. Maar gelukkig heb ik ook super veel lieve mensen ontmoet door veel op stap te gaan, leuke dagjes uit met mijn medestudenten naar andere plaatsjes zoals Nerja, Marbella, en nog heel veel meer. Op deze manier vloog de tijd voorbij en nu een hele tijd later kijk ik er nog steeds met heel erg veel plezier naar terug.

Naast mijn avontuur in Málaga heb ik ook andere dromen. Er zijn namelijk nog een aantal andere mooie landen en plekken waar ik graag heen zou willen. Een van die plekken is Ibiza (haha, ja wéér naar Spanje) en drie keer raden… in oktober ga ik met een van mijn beste vriendinnen hierheen.

Soms moet je ook gewoon dingen op je af laten komen. Toen mijn vriendin dit aan me voorstelde dacht ik nou dat is vast weer iets wat niet gaat gebeuren en waar we alleen maar leuk over kunnen fantaseren. Maar als je iets wil, dan kan het zolang je maar doorzet! En zo heb ik wat spaargeld bij elkaar geraapt (of nou ja… wat er nog van over is), heb ik uitgevogeld wanneer ik vakantie zou hebben want ja, ik moet gewoon naar school en uiteindelijk hebben wij samen een vliegticket geboekt naar Ibiza! Dit was een spontaan idee maar ik weet zeker dat ik hier geen spijt van zal hebben. Niet alle dromen die je persoonlijk hebt, zullen altijd even groot zijn, maar dromen zijn dromen en met heel veel doorzettingsvermogen is alles mogelijk.

Je bent een inspiratie voor vele anderen.

Jouw leven is je boodschap aan de wereld. Wanneer jij laat zien dat je je hart volgt inspireer je automatisch je omgeving. Dit kunnen je vrienden, familie, studenten of kennissen zijn. Inspireer jezelf en anderen door je dromen waar te maken. Ook al lijken sommige dromen onbereikbaar te zijn, je zult met heel veel doorzettingsvermogen uiteindelijk de doelen bereiken die jij voor ogen hebt.

Mijn naam is Michelle, ik ben 19 jaar wonend in Den Haag. Ik heb een passie voor talen, reizen en ben erg geïnteresseerd in verschillende culturen.
In mijn dagelijks leven studeer ik Tourism Management aan de Hogeschool Inholland en daarnaast heb ik nog een bijbaantje. Ik hou van uitgaan en ga graag met mijn vrienden naar leuke evenementen.

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *