Online – Offline

by Your Journey

Online – Offline

Dat ik voornamelijk online werk is bij de meeste mensen wel bekend. Ik werk vanuit Spanje, maar kan net zo hard en goed doorwerken vanuit Nederland, Vietnam, Amerika of waar ik ook wil.. Je zou zeggen dat dat het juist heel makkelijk maakt om aan het werk te gaan. Want hey, als je thuis werkt, kan je dus ook in je pyjama achter de laptop gaan zitten.

Nadelen?

Maar al die voordelen hebben ook zijn nadelen. Veel mensen weten het misschien niet, maar als ik mocht kiezen tussen een wereld met of zonder internet, zou ik 1000 keer ‘ja’ zeggen, of beter gezegd ‘JA!!’ schreeuwen en kiezen voor een wereld zonder internet. Voor werk gaat namelijk veel via WhatsApp, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk geen begin- en eindtijd hebt. Een 9 tot 5 rooster had ik toch al niet, maar dit maakt het er niet makkelijker op. Want dat appje op een zaterdagmiddag als ik even niks te doen heb, beantwoord ik dan ook. Hetzelfde geldt voor een appje op dinsdagavond om 11 uur.

Je merkt het al, je stopt er eigenlijk niet snel mee.

Oplossing

Sinds kort ben ik daarom weer meer boeken gaan lezen. Geen schermen voor m’n neus, meldingen die ongevraagd oppoppen of die perfecte Instagram-gezichtjes op je tijdlijn voorbij zien komen. Mijn Nederlandse taal gaat weer iets beter of juist slechter (ligt aan de taal van het boek) en ik laat mijn gedachten en to do’s in mijn hoofd weer even lekker verdwijnen.

Mochten jullie nog tips hebben of een leuk pakketje naar Spanje willen opsturen? BE MY GUEST!!

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *