Op jezelf wonen

by Your Journey
3

The next step!

Eindelijk is het zover, ik ga binnenkort op mezelf wonen!

Voorbereiding

De afgelopen dagen ben ik alleen maar op de website van Ikea aan het kijken, ideeën opdoen op Pinterest, weer terug naar de website van Ikea, tussendoor contact met de vrouw van mijn vader via WhatsApp over de indeling. Zo makkelijk is het nog niet, maar in het inrichten heb ik heel veel zin.

Mama belde al op “was het maar winter, dan had ik kunnen komen helpen!” zei ze. Ze kan namelijk alleen in de winter vakantie nemen. Het minder handige deel als je als enige van haar kinderen in het buitenland woont.

Maar hoe meer ik het erover heb, hoe ‘enger’ het lijkt.. Ik ben opgegroeid in een gezin van 6. Als mijn ouders, broers en zus niet thuis waren, waren er vrienden over of was ik bij vrienden. Hetzelfde gold voor de rest van mijn broers en zus, er waren altijd mensen in en om het huis. Mijn ouders gaan scheiden en het gaat door, altijd mensen in en om het huis en als ik terugdenk, zijn er maar weinig momenten geweest dat ik écht alleen was.

Nooit alleen

Tijdens mijn studie ga ik naar Spanje, en woon ik de eerste 2 keer dat ik daar naartoe ga samen met 5 andere huisgenoten. Daarna ga ik stagelopen in Spanje, weer woon ik samen met 2 andere huisgenoten. Verhuizen naar Spanje, weer huisgenoten, altijd mensen waar ik direct mee kan communiceren.

Maar dit heb je natuurlijk niet als je op jezelf gaat wonen. De meeste jongvolwassenen in Spanje krijgen de kans niet om volledig op zichzelf te gaan wonen. Degene die wel de kans kregen, geven aan “als je in je eentje gaat wonen, kom je jezelf pas echt tegen”. En die sociale contacten dan? Met dat in gedachten snap ik dat alleenstaande vrouwen zonder kinderen zich omringen met 143 katten. Nee, dit zou ik dus nooit kunnen, maar misschien een klein hondje wel..

Nu het zomer is, ga ik naar mijn werk, daarna soms naar huis om te eten en daarna weer naar de stad of het strand, vervolgens in de avond nog drankjes doen. Dus dit overleef ik nog wel, maar in de winter dan? En als het regent en heel Spanje als het ware ‘stopt met leven’.

Nee Jack, jij wilde dit.

Waarom dan wel

Waar ik het meest naar uitkijk? Een huis inrichten hoe ik het wil, spullen kopen die ik leuk vind, naar het toilet gaan met de deur open, niet gelijk je bord afwassen, boeken lezen, een hele dag thuis kunnen zijn zonder dat iemand tegen je zegt “gaan we uit?”, m’n beste vriendinnetje die zo vaak als ze wil kan komen, etc.

Of ik het zal gaan overleven? Zeker wel! Na een tijdje zal ik waarschijnlijk niets anders meer willen.

Heb jij nog advies over alleen wonen, leave it in the comments!

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Comments (3)

Yes, Jack! Het zal zeker even wennen zijn voor je na al die gezelligheid om je heen. Je zal het soms ook zeker missen, maar het gaat ook zo heerlijk zijn om alles zelf te bepalen en niets te hoeven delen. Ik ben zelf enig kind en heb juist altijd meer mensen om me heen gemist, maar vind het zo fijn om lekker mijn eigen plek te hebben. Een basis van waaruit je alles kunt ondernemen en waar je je even terug kunt trekken. Die gezelligheid kun je altijd opzoeken en believe me; ik kom bij je chillen hoor! En je helpen met inrichten. 😉

leuk! ik wens je heel veel plezier jack! het zal wel even wennen worden.

Financieel kom je zeker wel goedkoper uit ja klopt, wel een aanrader en lekker chil!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *