Home Sweet Home

by Your Journey

Personaliseer je studentenkamer

Na 21 jaar woon ik nu éindelijk in een studentenkamertje op mijzelf! Iets waar ik lang naar uit heb gekeken. Want weet je? Ik ben nu eindelijk in charge!

Deze vrijheid brengt naast veel verantwoordelijkheden (die we maar even skippen) ook een lichtelijk dilemma met zich mee. Want hoe zorg je ervoor dat zo’n klein kamertje gaat voelen als ‘jouw thuisfront?’ Dit is natuurlijk echt even een groot verschil ten opzichte van je ouderlijk huis…

Gelukkig is er voor iedereen wel een manier om het thuisgevoel te creëren. Ik deel graag wat ideeën die ik zelf heb toegepast!

 

Inspiratie

Zoek op internet naar inspiratie. Pinterest is hier een uitstekend middel voor! Maak een bord aan voor je studentenkamer en struin de pagina af. Gebruik hierbij een zoekterm die aansluit bij jouw voorkeuren. Een handige zoekterm is bijvoorbeeld: room ideas. Voeg hier nog wat eigenschappen aan toe zoals, dark, colorful, clean, small etc., zodat je de mooiste voorbeelden te zien krijgt!

Mocht je toch niet zo’n fan zijn van het online pinnen op een social media platform, dan is het misschien een leuk idee om wat woonwinkels te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de winkels Zara HOME en de Ikea, of lekker low budget bij kringloopwinkeltjes bij jou in de buurt! Die hebben vaak supertoffe authentieke accessoires voor een klein prijsje. Origineel en nog duurzaam ook! Wees creatief met verf en maak het eigen!

 

Vertrouwd gevoel

Fotolijstjes plaatsen in je kamer van je vrienden, familie of je hond en kat is ook echt een aanrader! Dit zorgt ervoor dat je altijd wat vertrouwde gezichten om je heen hebt waardoor je kamer een vertrouwd gevoel uitstraalt. Want geef maar toe, ook jij mist af en toe je familie om je heen ;).

Ook de kleur van je kamer kan je gevoel beïnvloeden. Houd daarom je kamer rustig en experimenteer juist met kleurvolle accessoires zodat je niet al te snel uitgekeken bent op het resultaat. Accessoires zijn makkelijk te vervangen waardoor je eventueel zou kunnen afwisselen naar smaak. Houd er wel rekening mee dat het aanbrengen van wezenlijke veranderingen, zoals het schilderen van je muren, altijd in overleg gaan met je huisbaas. Communiceer dit dus tijdig om misverstanden te voorkomen.

Comfort

Verder is het belangrijk dat je kamer een plek wordt waarin jij je even comfortabel terug kan trekken. Dit gaat natuurlijk minder goed als je kamer vol staat met zooi, kleding, onuitgepakte dozen etc. Zorg er dus voor dat je de kamer zo inricht, dat je genoeg opbergruimte creëert voor de massa’s aan kleding en legio aan boeken die je hebt meegebracht.

Nog een voordeeltje hieraan…

Dit maakt het ook nog eens makkelijker om een vriend of vriendin te laten bivakkeren na een avondje stappen, zonder dat hij/zij zich door jouw eigen gecreëerde vuilnisbelt hoeft te manoeuvreren. Win-winsituatie toch?!

 

Conclusie

Om je studentenkamer eigen te maken ben je afhankelijk van je eigen keuzes. Laat jij je koffer onuitgepakt staan of houd jij meer van een geordende aanpak? Volg vooral je eigen voorkeuren op en kijk wat voor jou werkt, want iedereen is anders! Met deze tips hoop ik je in ieder geval alvast een beetje op weg te hebben geholpen!

Als jij nog tips hebt voor mij en voor alle andere lezers zien we dit natuurlijk graag terug in de comments!

 

Heel veel succes met het creëren van je eigen vertrouwde kamer!

Mijn naam is Lisa van het Bolscher. Ik ben geboren in Apeldoorn en woon voor zo lang ik me kan herinneren in het kleine dorpje Epe. Ik ben 21 jaar en doe de opleiding media vormgever en ik inspireer graag anderen met mijn eigen verhaal, beelden en kunst. Verder houd ik van hockey en ben ik een echte team player. Daarom deel ik graag mijn visie en hoop anderen met mijn werk te kunnen laten groeien en inspireren.

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *