Nederland vakantieland?

by Your Journey
2

Heilige week

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het maandag half 11 ‘s avonds en lopen er honderden mensen langs het kantoor omdat het Semana Santa (heilige week) is en er weer een processie aankomt. Na eerst twee uur in de stad opgesloten geweest te zijn, heb ik nu mijn blik gericht op mijn vlucht van woensdag naar Londen om deze helse chaos te ontsnappen.

Volgende tripje

Ook staat mijn volgende trip naar Nederland alweer gepland en ondanks dat ik daar echt onwijs veel zin in heb, is het voor mij nooit vakantie.

Standaard ben ik heel veel met mijn familie en vrienden en wil ik op 1 avond 3 verschillende dingen doen. Maar zover ik weet, kan ik mij echt niet in drieën splitsen.. unfortunately! Als ik er een paar uur ben, vraagt mijn moeder al “wanneer kom je weer?” waarop ik standaard antwoord geef “Geniet ervan dat ik er nu ben, niet bezig zijn met wanneer weer”. Ze begrijpt mij heel goed en ik haar ook gelukkig!

Het kan soms best irritant zijn om als enige binnen de familie niet in Nederland te wonen. Ik ga bijvoorbeeld standaard één keer in de 3 of 4 maanden even terug, maar naar échte vakantielanden ga je dan niet.

Luxe probleem

Klagen doe ik zeker niet. Dat ik de luxe heb om in een land met meer dan 300 dagen zon per jaar te wonen en vervolgens ook nog 3 á 4 keer per jaar naar Nederland te vliegen, is natuurlijk heerlijk.

Maar hierdoor is Spanje geen vakantieland, omdat ik hier gewoon werk, wat vaak nog wordt vergeten , en Nederland.. tja dat is Nederland haha.

Voordelen Nederland

Buiten dat zijn er ook hééél veel voordelen aan Nederland, zoals; vers donker bruin brood, goede kaas, broodje haring met augurk, patatje van friture d’anvers met pindasaus en mayonaise, it’s all soooo good! Tegen mama en papa aankruipen op de bank met een dekentje en een filmpje, bij m’n zus slapen, m’n broers irriteren, want ja ik blijf toch wel het ‘kleine’ zusje.  Al snel wordt het perfecte plaatje geschetst over wonen in Spanje. De dagelijkse kakkerlakken die je tegenkomt, altijd een te koud of een te heet huis, verstopte toiletten en geen lekker verkrijgbaar brood in de supermarkt, laat ik dan ook bewust weg.

Zelf nadenken

Zoals Joyce altijd zegt, je leert hier weer nadenken, dingen gaan hier namelijk niet vanzelf. Als je iets nodig hebt van een Spaanse instantie, reken er dan maar alvast op dat het in 3 keer gaat en dat x 4 verschillende organisaties. Maar daar blog ik een andere keer wel over.

Mijn naam is Jackie Stor, ik ben opgegroeid in Zandvoort en momenteel wonend in het zuiden van Spanje, Málaga. Wat ik het leukste vind aan Málaga; het leven is buiten, altijd omringd door mensen en de heerlijke goedkope drankjes en hapjes!

BLOG, Laatste posts

Comments (2)

Ik wil graag emigreren naar Spanje en daarna naar Zuid Amerika. Ik heb een lijst met dingen die ik moet doen voordat ik kan gaan.

Wat leuk Caroline, succes met de voorbereidingen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *