Q&A – Ik weet écht niet welke studiekeuze ik moet maken!

by Your Journey

Welke studiekeuze moet ik maken?!

Het nieuwe jaar is aangebroken, je bent heel erg gefocust op je laatste examens en misschien wel je stage. Heel leuk en misschien wel een opluchting dat het einde in zicht is, maar de volgende beslissing staat al om de hoek op je te wachten. Voor 1 mei moet jij je studiekeuze gemaakt hebben… Ruben heeft ons de vraag gesteld hoe hij het beste een studie kan kiezen, want dit is iets bepalends voor de rest van je leven, toch? Laten we daar gelijk even stoppen, want dat is het gelukkig al lang niet meer! Desondanks is het nog steeds onwijs belangrijk om ‘juíst’ te kiezen. ‘Juist’ hoeft niet persé een opleiding te zijn waarvan iedereen zegt dat hij goed voor je carrière is. ‘Juist’ is vooral iets waar jij je prettig bij voelt en waar je voor de volle 100% achter staat.

Bernien heeft een blog geschreven hoe zij haar studiekeuze stress heeft ervaren https://www.yourjourney.academy/2018/01/studiekeuze-stress/

Als je echt een droombaan in gedachten hebt, zoals actrice of piloot en toch vind je de studie zelf niet leuk maar wel de stage (en dus de baan), dan moet je doorgaan en bikkelen! Mocht dit niet zo zijn dan hebben we de gouden tip van de oma van Jackie, namelijk:

“Je moet kiezen voor de opleiding die je leuk vindt, want je zit daar drie of vier jaar aan vast. Als je drie of vier jaar vast zit aan iets wat je helemaal niet leuk vindt, dan ga je het niet afmaken en voel jij je misschien ellendig!”

Heb jij ook een leuke vraag voor in de Q&A of nog een andere tip voor Ruben? Laat dan hier onder in de reacties achter of stuur ons een mail naar info@yourjourney.academy.

Laatste posts, TV SHOW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *