Buitenlands eten

by Your Journey

Buitenlands eten

Eten, wie houdt er niet van?

Wat zijn nou echt de etenswaren die je moet hebben geprobeerd. De Europese keuken is heel erg divers. In Italië spreekt men van de beste pizza ter wereld en ijsjes niet te vergeten. Italiaans staat bekend om zijn pizza’s, pasta’s en desserts. Ik ben dol op Italiaans eten en verschillende kazen. Deze zijn massaal te vinden in kleine kaas/worst winkeltjes. Een aanrader is om een stuk parmezaan mee te nemen en deze voor thuis te gebruiken.

De franse keuken staat bekend om zijn verrukkelijke kazen. Wist je dat een Fransman per jaar ongeveer 25 kilo kaas eet. Ook de wijnen zijn heerlijk. Door de vele wijngaarden die zich bevinden in Frankrijk wordt daar de beste wijn geproduceerd. Slakken (escargots) zijn een Frans lekkernij. Deze zijn te bestellen in restaurants maar ook te halen in de supermarkt.

Wanneer je besluit naar Engeland te gaan krijg je te maken met het typische English Breakfast. Dit bestaat vaak uit spek, eieren, bonen en toast. Een gevuld ontbijt waar je goed op kan teren. Wat ook typisch Engels is en heerlijk om te drinken is, thee met melk. Het lijkt misschien een gekke combinatie maar het is heerlijk zoet.

Griekenland heeft ook heerlijk eten de souvlaki’s, tzaziki en fetakaas zijn verrukkelijk en overal te vinden.

Spanje, het land van de tapas. Spanje kent honderden tapas (kleine hapjes) deze worden hele dagen door geserveerd zowel bij een biertje als avondeten of een tussendoortje. Chorizo is hier ook overal te verkrijgen en smaakt echt top! Ook zie je om de haverklap een tentje staan met ansjovis. Misschien houd je niet zo van de zoute ansjovis maar wanneer deze gefrituurd is krijg je een compleet andere smaakbelevenis.

Azië

Aziatisch eten is by far my favourite. Aziatisch eten is namelijk ook erg divers. Er wordt veel met rijst gevarieerd en kruiden. Wanneer je op reis bent moet je oppassen voor kraanwater vooral in de Aziatische landen. Let dan vooral op met wat je eet, ga niet bij een fruitkraam fruit halen, dit wordt vaak gewassen met kraanwater. Pas ook op voor salades.

Ik raad je aan om je producten in een supermarkt te halen. Aziaten eten drie keer per dag rijst. Je went hier gauw aan en je zult zien dat je lichaam hier verrassend goed op reageert. Rijst kun je variëren met vrijwel alles. Vaak worden er linzen bij gegeten en curry. Momo’s vindt je ook veel in Aziatische landen. Een lekkernij, het smaakt eigenlijk naar deeg maar je kan het combineren met sausjes of soep. Overal heb je Momo’s en je kunt ze in verschillende vormen en maten krijgen. Je hoeft absoluut niet naar Azië voor fastfood te gaan. Dit is niet of nauwelijks te vinden. Wel kom je vaak noodle to go tegen. Wat ook wordt gezien als fastfood.

Advies

Mijn tip is; proef van alles en vraag aan locals wat zij jou aanraden! Je zult merken dat je een compleet andere smaaksensatie in je mond krijgt dan bij de McDonalds.

Mijn naam Is Merel Krowinkel. Ik ben geboren in het kleine dorpje Hengelo Gelderland. Momenteel ben ik studerend en wonend in Arnhem. Ik volg de opleiding International Business and Marketing. Ik ben dol op reizen, uitgaan en shoppen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn verhalen te lezen!

BLOG, Laatste posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *